Darbu patenkintas

Lietuvos rinktinės kandidatai pasiruošimo stovyklą Palangoje pradėjo prieš kiek daugiau nei savaitę, praėjusį pirmadienį. Palaipsniui fizinio pasirengimo treniruotes lauke keičia treniruotės su kamuoliais salėje.

„Vyrai dirba tikrai gerai, neturime jokių nusiskundimų. Geras buvo ir oras – lauke nesugadino nė vienos treniruotės. Kol kas viskas einasi pagal planą, normaliai, nematome jokių problemų“, - teihė J. Kazlauskas.

Nenori aštrinti situacijos

Kol kas rinktinėje nėra bene pagrindinių žaidėjų – Jono Valančiūno, Jono Mačiulio ir Donato Motiejūno.

„Pagal sutartą grafiką jie netrukus turėtų prisijungti. (…). Aišku, išgyvename, kad jie vėliau prisijungs, bet yra kaip yra“, - teigė Jonas Kazlauskas.

Treneris sako, kad palaiko ryšius su J. Valančiūnu. J. Kazlauskas jau anksčiau yra minėjęs, jog NBA klubai ne itin noriai išleidžia žaidėjus į rinktines.

„Nenoriu daryti problemų tarp NBA ir mūsų, kurios buvo pernai. Mes viską žinome, kontroliuojame, kalbamės“, - teigė J. Kazlauskas.

Nori išbandyti jaunus žaidėjus

Jau netrukus Lietuvos rinktinės kandidatai sužais pirmas iš 13 numatytų draugiškų rungtynių. Pirmieji varžovai – kaimynai latviai. Tačiau J. Kazlauskas sako, dabar svarbiausia išbandyti jaunus žaidėjus, o ne siekti rezultatų.

„Pirmos trejos ketverios rungtynės bus skirtos pažiūrėti, kas yra kas, išbandyti jaunus žaidėjus. Arba tuos, kurie praėjusį sezoną žaidė mažiau. Vėliau bandysime žaisti su visais pagrindiniais žaidėjais. Neskirstysime rungtynių į principines ir neprincipines, nepulsime kažko įrodinėti. Reikės įrodinėti pasaulio čempionate, o ne dabar“, - sako J. Kazlauskas.

Antradienį Lietuvos krepšininkai turėjo laisvą dieną. Pertrauką krepšininkai išnaudojo aktyviam poilsiui – antradienio popietę žaidėjai ir rinktinės personalas dalyvavo jachtų lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)