Vienintelį ir pergalingą mačo įvartį 29-ą minutę pelnė puolėjas Peteris Odemwingie.

Vis tik rungtynės galėjo pasibaigti kitaip, nes rezultatui esant 0:0 bosnis Edinas Džeko pasiuntė kamuolį į Nigerijos komandos vartus, bet teisėjai įvarčio neįskaitė, nes užfiksavo nuošalę. Vis tik peržiūrėjus epizodo kartojimą akivaizdžiai matosi, kad įvartis buvo pelnytas pagal taisykles.

Verta pažymėti, kad mačui teisėjavo Peteris O'Leary iš Naujosios Zelandijos, kuriam pasaulio pirmenybėse tai buvo debiutas būnant pagrindiniu arbitru.

Teisėjai neiįskaitė Edino Džeko įvarčio


0 taškų turinti Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė jau nebeturi net teorinių vilčių žengti į aštuntfinalį, tuo tarpu 4 taškus surinkusių Afrikos čempionų likimas spręsis paskutiniame ture.

Pirmose šios grupės antro turo rungtynėse Argentinos žvaigždynas tik po Lionelio Messi įvarčio jau per teisėjo pridėtą laiką 1:0 palaužė Irano futbolininkų pasipriešinimą.

Bosniai pirmame ture taip pat po atkaklios kovos 1:2 nusileido argentiniečiams, o Nigerijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 0:0 su iraniečiais.

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė FIFA reitinge žengia 21-a, o Afrikos atstovai yra 44-i.

Rungtynės vyko Kujabos mieste esančioje „Pantanal“ arenoje, o oro temperatūra stadione siekė net 30 laipsnių karščio.

Rungtynės:

Bosnija ir Hercegovina 0 - 1 Nigerija
29' [0 - 1] Peter Odemwingie

Rungtynių eiga:

Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė yra tokių čempionatų debiutantė, o Nigerijos komandai - tai penktas patekimas į finalinį pasaulio pirmenybių etapą. Sėkmingiausias Afrikos atstovų pasiekimas - išėjimas iš grupės. Tai jiems padaryti pavyko 1994 ir 1998 metais.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-aisiais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net 171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)