Didysis Felipe pradeda niršti. Pirmame ture per vargus išplėšę pergalę prieš kroatus, antradienį brazilai nepajėgė pralaužti disciplinuotos Meksikos rinktinės gynybos bei vartininko Guillermo Ochoa, atrėmusio visus šešis varžovus bandymus.

Po rungtynių nepatogių klausimų sulaukęs L. F. Scolaris spaudos konferencijoje užtruko vos dešimt minučių. Specialistas kategoriškai paneigė, kad jo ekipa pasaulio čempionate demonstruoja prastesnę formą nei pernai vykusiame FIFA Konfederacijų turnyre, ir reikalavo žurnalistų pasilaikyti sau nuomones apie žaidėjų pasirinkimą rungtynėms.

„Tai – mano komanda. Ja aš pasitikiu besąlygiškai, ir mano mąstymo jūs nepakeisite. Mano požiūriu, šiandien žaidėme 10 procentų geriau nei mače su kroatais. Rezultatas – ne toks, kokio laukėme, bet žaidimu esu patenkintas“, – pakeltu tonu išpoškino treneris.

Luizas Felipe Scolaris

Tiek jis, tiek kiti Brazilijos komandos atstovai po nulinėmis lygiosiomis pasibaigusios dvikovos pirmiausia išskyrė G. Ochoa žaidimą.

„Šiose rungtynėse mums trūko tik įvarčio, bet vartininkas fantastiškai atrėmė kelis smūgius. Susidūrėme su vartininku, kuriam pasitaikė puiki diena“, – priežastį, kodėl nepavyko laimėti, nurodė L. F. Scolaris.

„Šį vakarą jis padarė mažiausiai keturis stebuklus“, – G. Ochoa reakcija negalėjo atsistebėti puolėjas Fredas.

Tiesa, pats Fredas po mačo pagyrų anaiptol nesulaukė. Giliame Meksikos gynėjų šešėlyje lindėjęs vidurio puolėjas 68 minutę buvo pakeistas taip ir nesugebėjęs niekuo pagrasinti varžovams.

Po mačo Fredas tapo daugelio interneto aštrialiežuvių taikiniu ir bene populiariausiu pasipylusių memų personažu. Nepamiršo Brazilijos aistruoliai ir abejotiną 11 m baudinį į kroatų vartus skyrusio bei taip perlaužti pirmųjų rungtynių eigą „Selecao“ padėjusio Japonijos arbitro Yuichi Nishimuros.

Regis, palankesnio teisėjavimo ilgėjosi ir gynėjas Marcelo, įsitikinęs, kad meksikietis Raulis Jimenezas prieš jį prasižengė savo baudos aikštelėje.

„Jis mane pastūmė, todėl galvoje iškart šmėkštelėjo mintis apie 11 m baudinį“, – sakė Marcelo.

Tuo tarpu geriausiu akistatos žaidėju išrinktas G. Ochoa antradienio vakarą pavadino unikaliu savo karjeros momentu.

„Nepraleisti įvarčio rungtynėse su pasaulio čempionato šeimininkais nėra lengva. Man šiek tiek padėjo ir sėkmė. Laimei, komanda pademonstravo solidžią gynybą“, – ekipos draugams nepamiršo padėkoti vartininkas.

Guillermo Ochoa varė į neviltį Brazilijos puolėjus
Kūrybiški internautai vieną po kito kūrė memus pagerbdami Meksikos vartininką Guillermo Ochoa

A grupės varžybas po 4 taškus surinkę brazilai ir meksikiečiai pabaigs mačais atitinkamai su Kamerūnu ir Kroatija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)