Jau septintose iš eilės olimpinėse žaidynėse po Nepriklausomybės atkūrimo dalyvavusius Lietuvos boksininkus teisėjai paliko be medalių. 2012 metų Londono olimpiados prizininkas Evaldas Petrauskas pralaimėjo pirmą kovą, o Eimantas Stanionis aštuntfinalyje pralaimėjo olimpiniu vicečempionu tapusiam uzbekui Šachramui Gijasovui.

Vyrų varžybose Uzbekijos boksininkai iškovojo medalius net septyniose svorio kategorijose iš dešimties. Uzbekų sąskaitoje 3 aukso, po 2 sidabro ir bronzos medalius. Prieš ketverius metus Londone Uzbekijos boksininkai laimėjo vos vieną bronzos medalį.

„Uzbekijos boksininkų sėkmę lėmė didžiulis šios valstybės dėmesys boksui. Per ketverius metus jie sugebėjo užauginti stiprių boksininkų kartą, nes buvo labai daug investuojama į boksą, kuris Uzbekijoje yra tarp populiariausių, o gal net ir pati populiariausia sporto šaka. Uzbekijoje pastatytos šiuolaikiškos sporto bazės, boksininkams mokami geri atlyginimai. Uzbekijos klubas debiutavo WSB (World Series Boxing) profesionalų bokso lygoje, kurioje vien starto mokestis yra 300 tūkst. eurų. Uzbekų investicijos į boksą atsipirko su kaupu“, - komentavo Lietuvos bokso rinktinės treneris Vidas Bružas.

Antrą vietą Rio komandinėje rikiuotėje užėmė Kubos boksininkai (3 aukso ir 3 bronzos medaliai). Šešis medalius laimėjo ir Prancūzijos rinktinė (2 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos), po 5 medalius Kazachstano (1 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos) ir Rusijos (1 aukso, 1 sidabro ir 3 bronzos) rinktinės.

Šeštą vietą pasidalijo po tris medalius (1 aukso, 1 sidabro ir 1 bronzos) iškovojusios Jungtinės Amerikos Valstijos ir Didžioji Britanija. Vieną aukso medalį laimėjo olimpiados šeimininkai brazilai.

Iš viso medalius laimėjo 19-os valstybių boksininkai. Olimpinėse bokso varžybose dalyvavo 76 šalių atstovai.

Praėjusioje Londono olimpiadoje dominavo britai, kurie namuose iškovojo 3 aukso, po vieną sidabro ir bronzos medalius. Ukrainiečiai, Londone laimėję 5 medalius (2 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos), Rio liko be medalių.

„Po Londono olimpiados dauguma Ukrainos rinktinės lyderių su olimpiniais čempionais Vasylijumi Lomačenka ir Aleksandru Usyku priešakyje perėjo į profesionalų boksą, o lygiavertės pamainos tituluotiems boksininkams ukrainiečiai dar neturi ir į Rio iškovojo tik penkis olimpinius kelialapius“, - sakė V. Bružas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)