Jis į žaidynes atvyko įvykdęs net tris asmeninių rungčių normatyvus – tokiu skaičiumi daugiau negalėjo pasigirti nei vienas plaukikas. Visgi norėdamas pasitaupyti jėgų svarbiausiems startams, D. Rapšys atsisakė dalyvauti 200 metrų rungtyje plaukiant laisvuoju stiliumi.

Bet jėgų vis tiek neužteko – 100 metrų plaukime nugara olimpinis debiutantas liko 24-tas, o trečiadienio popietę savo mėgstamiausioje dvigubai ilgesnėje distancijoje – tik 21-as bei atrankoje aplenkė vos penkis varžovus.

Nors į Braziliją Danas atvyko pagerinęs šios rungties Lietuvos rekordą (1.56,72 min.), apie tokį rezultatą baseine jis galėjo tik pasvajoti. Apskritai, nuo pusfinalio, kuriame plauks 16 greičiausių sportininkų, Lietuvos atstovą skyrė lygiai 2 sek...

„Tiesiog nesiplaukia ir viskas. Matau savo draugų rezultatus: vienas pasaulio čempionate buvo pirmas, o dabar net nepakliuvo į pusfinalį – jo rezultatas buvo 1:54,00 min., o dabar 1:57,80 užfiksavo. Tai net nelabai įsivaizduoju, kas čia yra visiems: kai kuriems labai gerai, kai kuriems – visiškai prastai“, – apie keistus atrankos varžybų rezultatus kalbėjo D. Rapšys.

Šiose žaidynėse į šalies plaukikų komandą buvo dėtos didžiulės viltys, tačiau į finalą pateko vienintelė Rūta Meilutytė (7 vieta), vienu pusfinaliu per dvi rungtis galėjo pasigirti ir Giedrius Titenis (10 ir 22 vietos), o Simonas Bilis liko 30-tas. Vienintelis Andrius Šidlauskas įvykdė jam keltą tikslą ir užėmė 23-ią vietą.

„Nepagavome formos, neatitaikėme – sunkokai plaukėsi. Galbūt prieš olimpiadą „atleidimo“ per daug arba per mažai padarėme“, – apie prastą mūsiškių formą kalbėjo D. Rapšys.

Rio baseine liko dar du lietuvių startai – S. Bilis ketvirtadienį dalyvaus kvalifikaciniuose plaukimuose 50 metrų laisvuoju stiliumi, o penktadienį prie bokštelio stos Lietuvos vyrų kvartetas, dalyvausiantis kombinuotoje 4x100 metrų estafetėje.

„Liko jau paskutinis startas, tai bandysime viską, kas geriausio. Vis tiek plaukiant su komanda yra kitoks nusiteikimas, manau, kad gali visko būti“, – rankų nenuleido D. Rapšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)