n; paskutinį, penktąjį turą tapo aišku, kad Lietuvos krepšininkai B grupėje užims arba pirmą, arba trečią vietą. Dabar viskas priklauso nuo to, kaip pasibaigs 4.30 val. ryto mūsų laiku startuosiantis mačas – jeigu lietuviai nugalės Kroatiją, jie bus pirmi, o jeigu pralaimės – liks treti.

Kadangi A grupės varžybos jau baigėsi, tapo aišku, kad pirmąją vietą grupėje užėmę lietuviai ketvirtfinalyje žaistų su Serbijos rinktine, o finišavę treti, dėl kelialapio į pusfinalį susiremtų su kol kas įspūdingą formą demonstruojančiais Australijos krepšininkais.

Serbai A grupėje užėmė ketvirtąją vietą, o australai liko antri, į priekį praleidę tik nė karto nesuklupusius amerikiečius.

Taigi, paskutinę varžybų dieną matematikas J. Kazlauskas ir jo kariauna turės ne tik teorinę, bet ir praktinę galimybę rinktis, su kuriais varžovais susitikti.

Visgi labai abejotina, kad po itin šalto ispanų dušo ir į istoriją pateksiančio pralaimėjimo 50 taškų skirtumu (59:109) Lietuvos rinktinės trenerių rizikuotų komandos psichologine pusiausvyra ir imtų žaisti užkulisinius žaidimus.

Apie tai mačo išvakarėse kalbėjo ir R. Javtokas, pažymėjęs, kad komanda privalo reabilituotis ir neturi leistis spardoma.

„Nemanau, kad čia tokie vaikinai, kurie, gavę per ausį, gulės ir lauks, kol dar įspirs. Tikiuosi, visi atsistos ir kovos. Kaip kitaip, tokia ir yra mūsų komanda. Manau, esame įrodę, kad galime kovoti su visais, tikiuosi, vienos rungtynės nenubrauks viso mūsų darbo“, – kalbėjo R. Javtokas.

Kad aukščiausio lygio turnyruose rinktis varžovus yra netinkama praktika, kalbėdamas su Krepšinis.lt teigė ir vienas geriausių Lietuvos krepšinio specialistų Rimas Kurtinaitis.

„Tokiame turnyre tu neturi teisės skaičiuoti. Vėliau, kai bus iš tikrųjų svarbu, tu gali nebesusikaupti – buvo ne vienas toks pavyzdys, kai komanda „prisiskaičiavo“ ir lemiamu momentu nebesugebėjo žaisti kokybiško krepšinio“, – tvirtino krepšinio specialistas.

Pažymėtina, kad jeigu Lietuvos rinktinė ir turi galimą prabangą rinktis varžovus, Kroatijos krepšininkų situacija yra kitokia. Pralaimėjus J. Kazlausko ekipai, kroatų likimą (šiuo metu jie turi 2 pergales ir 2 pralaimėjimus) lemtų kitos pogrupio komandos. Jei Nigerija nustebintų Braziliją, Kroatija būtų palikta už borto. Ne ką džiugesnė perspektyva – ispanų pergalė prieš argentiniečius ir brazilų – prieš afrikiečius. Tuomet Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai liktų ketvirti ir ketvirtfinalyje turėtų kautis su titulą ginančiais amerikiečiais.

Tuo metu Lietuvos rinktinė dėl JAV rinktinės „baubo“ yra rami. Nesvarbu, ar grupėje užimtų pirmąją, ar trečiąją vietą, su amerikiečiais lietuviai geriausiu atveju susitiktų tik olimpinių žaidynių finale.

Paskutinio B grupės turo tvarkaraštis

Rugpjūčio 15 d., pirmadienis

20.15 – Nigerija – Brazilija

Rugpjūčio 16 d., antradienis

1.00 val. Ispanija – Argentina

4.30 val. Lietuva – Kroatija

Visi galimi B grupės scenarijai:

Lietuva – 1 vieta: jei įveikia Kroatiją;
Lietuva – 3 vieta: jei pralaimi Kroatijai;

Argentina – 1 vieta: jei įveikia Ispaniją, o Kroatija nugali Lietuvą;
Argentina – 2 vieta: jei įveikia Ispaniją, o Lietuva nugali Kroatiją;
Argentina – 3 vieta: jei pralaimi Ispanijai, o Lietuva įveikia Kroatiją;
Argentina – 4 vieta: jei pralaimi Ispanijai, o Kroatija įveikia Lietuvą;

Kroatija – 1 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Ispanija nugali Argentiną;
Kroatija – 2 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Argentina nugali Ispaniją;
Kroatija – 3 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Argentina nugali Ispaniją, o Brazilija įveikia Nigeriją;
Kroatija – 4 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Ispanija nugali Argentiną, o Brazilija įveikia Nigeriją;
Kroatija – eliminuota: jei pralaimi Lietuvai, o Nigerija įveikia Braziliją;

Ispanija – 2 vieta: jei nugali Argentiną;
Ispanija – 3 vieta: jei pralaimi Argentinai, Lietuva įveikia Kroatiją, o Nigerija nugali Braziliją;
Ispanija – 4 vieta: jei pralaimi Argentinai, Kroatija nugali Lietuvą, o Nigerija įveikia Braziliją;
Ispanija – eliminuota: jei pralaimi Argentinai, o Brazilija įveikia Nigeriją;

Brazilija – 4 vieta: jei nugali Nigeriją, o Ispanija pralaimi Argentinai;
Brazilija – eliminuota: jei nugali Nigeriją, o Ispanija įveikia Argentiną;
Brazilija – eliminuota: jei pralaimi Nigerijai;

Nigerija – 4 vieta: jei įveikia Braziliją, o Lietuva nugali Kroatiją;
Nigerija – eliminuota: jei pralaimi Brazilijai;
Nigerija – eliminuota: jei įveikia Braziliją, o Kroatiją nugali Lietuvą.

">

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (650)