Iš karto po sulaikymo P. Hickey pasijuto blogai ir atsidūrė ligoninėje.

Taip pat policija sulaikė britų THG kompanijos prezidentą kitą airį Jamesą Malloną ir jo vertėją, kurie kaltinami nelegalia prekyba bilietais į olimpiados varžybas. Pas J. Malloną rasta 800 bilietų į populiariausias varžybas.

Iš viso per tris dienas buvo areštuota net 40 asmenų. Per tyrimą ir paaiškėjo jų ryšiai su TOK nariais.

P. Hickey yra Europos olimpinių komitetų vadovas ir Airijos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentas. Pavyzdžiui, jis bilietus į žaidynių atidarymą, kurie oficialiai kainavo 450 JAV dolerių, perparduodavo už 8 tūkst. JAV dolerių.

Policija ėmėsi veiksmų, kad įvykdytų „arešto orderį, išduotą dėl Patricko Josepho Hickey iš Airijos, kuris yra TOK narys“, rašoma policijos pranešime.

„Jis buvo suimtas“, – patvirtino policijos atstovas.

P. Hickey sakė, kad „sieks visiško aiškumo šioje situacijoje“.

Brazilijos žiniasklaida pranešė, kad P. Hickey buvo sulaikytas olimpinių žaidynių pareigūnams skirtame viešbutyje prabangiame Rio de Žaneiro rajone.

Policijos pareigūnai jau anksčiau ėmėsi veiksmų prieš, jų teigimu, tarptautinį bilietų perpardavinėtojų tinklą.

Dėl neteisėto bilietų pardavimo neseniai buvo suimtas sporto aistruolių aprūpinimu bilietais ir gyvenamąja vieta besirūpinančios kompanijos „THG Sports“ vadovas. Ši kompanija turėjo licenciją perpardavinėti bilietus į 2012 metų Londono ir 2014 metų Sočio olimpines žaidynes. „THG Sports“ kompanijoje anksčiau dirbo P. Hickey sūnus Stephenas.

Brazilijos sostinės policija pranešė konfiskavusi maždaug tūkstantį bilietų į populiariausius žaidynių renginius. Dalis bilietų buvo pažymėti Airijos olimpinio komiteto ženklu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)