Jau nuo pirmųjų minučių matėsi, kad ispanams svyla užpakaliai – jie ir kibiai gynėsi, ir šaltakraujiškai puolė bei iškart šovė į priekį (15:4). M. Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko pastangomis atsigavo ir lietuvių puolimas, tačiau Sergio Scariolo auklėtiniai nė nesiruošė mažinti tempo ir prieš pertrauką jau pirmavo net 19 taškais – 48:29.

„Akivaizdžiai nusileidome noru, energija ir kovingumu. Jeigu mes tuo vadinamuoju charakteriu sugebame laimėti rungtynes, tai be jo ir prieš tokią talentingą komandą kaip Ispaniją mums čia nėra ką veikti. Iš tikrųjų negerbiame nei savęs, nei žmonių, kurie nemiegojo Lietuvoje. Mes esame olimpiadoje, o tokios rungtynės yra pamoka, bet per skaudi.

Mums reikia rimtai susimąstyti, jei norime kažką pasiekti, kad tokios rungtynės nebepasikartotų. Aišku, nieko tragiško neįvyko, bet pats žaidimas buvo prastas. Gali pralaimėti kovodamas, bet ne taip“, – rimtai susimąstė M. Kalnietis, į Europos čempionų krepšį įmetęs 16 taškų.

Po ilgosios pertraukos vaizdas nė kiek nepasikeitė: varžovų persvara su kiekviena minute vis augo – 26, 30, 34, 37, 39... Taip, po trijų kėlinių Ispanijos krepšininkai mūsiškius daužė nepadoriu 39 taškų skirtumu. Deja, bet tai nebuvo pabaiga – finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo gėdingą pralaimėjimą 50 taškų skirtumu (59:109)!

„Negaliu pasakyti, kad nustebino. Jie žaidė savo žaidimą, o mes jiems leidome tai daryti... Kažkur plaukiojome, atrodo, kad ne čia buvome. Buvome susitarę, ką daryti, bet nedavėme jiems agresijos, leidome jiems pajusti ritmą.

O kai tokia talentinga komanda įsibėgėja, patys matėte, ką išdarinėja: tu neįmeti savo metimų, o jie nuo vienos kojos, atsilošę pataikė. Tie žaidėjai, su kuriais rizikavome, Reyesas, Rubio – visi primėtė tritaškių. Kai juos paleidi į priekį, tada jau viso gero...“, – visiškai nepasisekusias rungtynes aiškino 29-erių įžaidėjas.

Labiausiai mūsiškius skandino Rimo Kurtinaičio dar prieš olimpines žaidynes sukritikuotas Pau Gasolis. 36-erių veteranas įrodė, kad tikrai nėra „gėdingos formos“ – per 23 minutes pelnė net 23 taškus (2/4 dvit., 5/5 trit., 4/5 baud. met.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 34 naudingumo balus.

Vis tik M. Kalnietis dėl tokio varžovų lyderio žaidimo neskubėjo teisti Jono Valančiūno, kuris ne tik pats strigo puolime, bet ir neturėjo jokių vilčių gynyboje.

„Sunku pasakyti, Jono reikia klausti. Bet čia ne vieno Jono bėdos – visi komandiškai laimime, visi komandiškai ir pralaimime, todėl reikia pripažinti, kad visi neišpildėme suplanuotų užduočių“, – 24-erių centrą užstojo gynėjas.

Lietuviai bilietą į kitą etapą jau yra iškovoję, be to, turi visas galimybes B grupėje finišuoti pirmi – tam reikia įveikti kroatus. Priešingu atveju, užimtumėme trečią vietą.

O štai triumfavusi Ispanijos rinktinė išvengė fiasko ir savo likimą turnyre spręs paskutiniame ture – kad žengtų toliau, jiems reikalinga pergalė prieš Argentiną arba brazilų pralaimėjimas Nigerijai.

„Nėra ką galvoti. Turime dvi dienas ir laukia naujos rungtynės. Turime grįžti į lietuvišką komandinę dvasią ir žengti tuo keliu, kuriuo laimėjome ankstesnius mačus. Turime pasimokyti, bet kartu pamiršti šią nesėkmę“, – į ateitį optimistiškai žvelgti bandė Lietuvos rinktinės lyderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)