Sakoma, kad Brazilijoje futbolą žaidžia ir šuo su kate.

Olimpinių žaidynių šeimininkėje labai populiarus ir paplūdimio tinklinis, kurio geriausi meistrai iš Brazilijos sudaro pasaulio elitą.

Tiesą sakant, šioje šalyje sunku rasti nepopuliarią sporto šaką. Ir tuo įsitikinti galima bet kurioje Rio de Žaneiro viešojoje erdvėje.

DELFI pasižvalgė po olimpinių objektų pašonėje įsikūrusiame daugiabučių kvartale esantį parką, kuriame įrengtos futbolo ir paplūdimio tinklinio aikštelės, teniso kortai, baseinas, lauko treniruokliai, rampos mažiesiems riedutininkams ir riedlentininkams, vaikų žaidimų aikštelė.

Svarbiausia, kad net viduryje darbo dienos parke verda gyvybė: atsipalaidavę gyventojai sportuoja, bėgioja, vaikštinėja ar prižiūri visa tai atliekančias savo atžalas.

Kitose miesto dalyse sportui skirtos erdvės atrodo žymiai skurdžiau nei prabangiame Barra da Tijuca rajone, kur iškilo olimpinis parkas ir sportininkų kaimelis. Bet tuščios jos nebūna net ir naktį, o aikštynuose kamuolį spardančių vargingesnių žmonių sugebėjimai – dar įspūdingesni.

Barra da Tijuca vietiniai vadina mažąja Amerika – dėl naujų daugiaaukščių, plačių prospektų, milžiniškų vakarietiškų prekybos centrų ir senajam Rio de Žaneirui nebūdingo saugumo jausmo.

Bet lygiai taip pat sunku nepastebėti kiekvieną kvartalą juosiančių aukštų tvorų, apsaugos postų su nuolat budinčiais ginkluotais sargybiniais, kurie sutemus kontroliuoja ne tik gyvenamųjų kompleksų perimetrą, bet ir kiekvieną sankryžą priešais juos.

Tokios priemonės – ne šiaip sau. Tačiau, kad ir kokius kontrastus slėptų Rio de Žaneiras, sportą jo gyventojai vienodai dievina abiejose tvoros pusėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją