2000 metais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse šioje rungtyje A. Ervinas taip pat iškovojo auksą, bet tada jam buvo 19 metų. Praėjus trejiems metams JAV plaukikas pasitraukė iš sporto. Jis dirbo tatuiruočių salone, grojo roko grupėje. Sidnėjuje iškovotą aukso medalį Anthony pardavė interneto aukcione, o gautus pinigus paaukojo nukentėjusiems nuo 2004 metais vykusio cunamio. Tačiau 2011 metais A. Ervinas sugrįžo į plaukimą.

Rio de Žaneire A. Ervinas 50 m nuotolį laisvuoju stiliumi finale įveikė per 21,40 sek. Sidabras atiteko 25-erių metų prancūzui Florentui Manaudou (21,41 sek.), o bronza – 27-erių metų amerikiečiui Nathanui Adrianui (21,49 sek.).

Antohony Ervinas

A. Ervinas po finišo buvo priblokštas savo pergalės. „Tai siurealistiška, kažkoks absurdas“, – teigė po 16-os metų pertraukos vėl olimpiniu čempionu tapęs ir savo pergale niekaip negalėjęs patikėti plaukikas.

Ketvirtas liko britas Benas Proudas (21,68 sek.). Jis tapo jau šeštuoju Didžiosios Britanijos plaukiku, Rio de Žaneiro olimpiadoje užėmusiu ketvirtą vietą.

Lietuvis Simonas Bilis (22,08 sek.) finišavo aštuntas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)