Olandiško kraujo turintis 24-erių metų bėgikas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ne tik sensacingai laimėjo 400 m bėgimo varžybas, bet ir pagerino nuo 1999-ųjų gyvavusį rekordą, priklausiusį amerikiečiui Michaelui Johnsonui.

Varžybų favoritu nelaikytas W. van Niekerkas olimpiniame stadione distanciją įveikė per 43,03 sek., o M. Johnsonas 1999-aisiais pasaulio čempionate Sevilijoje tai buvo padaręs per 43,18 sek. Taigi, PAR sportininkas pasaulio rekordą pagerino 15 šimtųjų sekundės.

Pažymėtina, kad prieš finalą afrikiečio niekas nelaikė pretendentu į medalius – pusfinalyje jis buvo pasiekęs penktąjį geriausią rezultatą.

Finale W. van Niekerkui pavyko aplenkti 2012-ųjų Londono olimpiados čempioną Kirani Jamesą (43,76 sek.), kuriam atiteko sidabras. Trečias finišavo amerikietis Lashawnas Merittas – 45,85 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)