S.Krupeckaitė kovoje dėl penktos vietos nusileido šių metų pasaulio čempionei kinei Tianshi Zhong ir 2013 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojai Honkongo atstovei Wai Sze Lee. Didžiąją distancijos dalį pirmavusi lietuvė aplenkė tik rusę Anastasiją Voinovą.

Ketvirtfinalyje S. Krupeckaitė 0-2 pralaimėjo 23-ejų metų britei Katy Marchant. Pirmame važiavime Didžiosios Britanijos dviratininkė šovė į priekį iki finišo likus kiek mažiau nei pusantro rato ir Simona jos nebepavijo. Antrame važiavime kova buvo atkaklesnė, bet finiše lietuvei neužteko jėgų aplenkti varžovę.

Simona Krupeckaitė ir Katy Marchant

S. Krupeckaitė kaip ir Atėnų, Pekino bei Londono olimpinėse žaidynėse turėjo tenkintis važiavimu dėl 5-8 vietų.

Lietuvos dviratininkės varžovė ketvirtfinalyje buvo 2013 metų balandį į dviračių sportą iš lengvosios atletikos perėjusi sportininkė. K. Marchant 2012 metais yra dalyvavusi pasaulio jaunimo (iki 20 metų) lengvosios atletikos čempionato septynkovės varžybose. Ji šešioliktfinalyje nugalėjo kanadietę Monique Sullivan, o aštuntfinalyje – vokietę Miriam Weltę.

Atrankos varžybose – 200 m lenktynėse iš eigos – S. Krupeckaitė buvo dešimta, o K. Marchant – antra.

Simona Krupeckaitė ir Katy Marchant

K. Marchant pateko į pusfinalį, kuriame taip pat iki dviejų perglių kovos su 2014 ir 2015 metų pasaulio čempione vokiete Kristina Vogel. Kitame pusfinalyje lenktyniaus 2013 metų pasaulio čempionė kita britė Rebecca James ir olandė Elis Ligtlee, kuri šeštadienį tapo olimpine keirino čempione. Nyderlandų dviratininkė pernai tapo Europos sprinto čempione ir pasaulio vicečempione. Ji sidabrą iškovojo ir 2013 metų Europos pirmenybėse.

1/4 finalo rezultatai:

Rebecca James (Didžioji Britanija) – Tianshi Zhong (Kinija) 2-0
Katy Marchant (Didžioji Britanija) – Simona Krupeckaitė (LIETUVA) 2-0
Wai Sze Lee (Honkongas) – Kristina Vogel (Vokietija) 0-2
Elis Ligtlee (Nyderlandai) – Anastasija Voinova (Rusija) 2-0

Buvusi pasaulio rekordininkė Lietuvos dviratininkė atrankos varžybose, kuriose dalyvavo 27 dviratininkės, 200 m nuotolį iš eigos įveikė per 10,978 sek. (vid. greitis – 65,585 km/h). Geriausiai atrankoje pasirodė R. James. Ji distanciją įveikė per 10,721 sek. (vid. greitis – 67,157 km/h) ir viršijo olimpinį rekordą. Iš viso į pagrindines varžybas pateko 18 dviratininkių.

Rio 2016 keirino rungtyje 12-ą vietą užėmusi S. Krupeckaitė sekmadienį sprinto lenktynių pirmame etape – šešioliktfinalyje – puikiu stiliumi įveikė tituluotą australę Anną Meares ir iškart pateko į aštuntfinalį. Simona 32-ejų metų Australijos dviratininkę, kuri yra šios rungties Londono olimpinė čempionė, Pekino olimpinė vicečempionė ir 2011 metų pasaulio čempionė, nugalėjo pirmą kartą.

Simona Krupeckaitė

Triskart šios rungties pasaulio vicečempionė (2008, 2011 ir 2012 m.) ir dukart bronzos medalio laimėtoja (2009 ir 2010 m.) S. Krupeckaitė aštuntfinalyje taip pat pirmadienį tik paskutiniuose distancijos centimetruose į priekį praleido 22-ejų metų 185 cm ūgio E. Ligtlee.
Varžoves skyrė 0,025 sek.

S. Krupeckaitė taip pat pirmadienį laimėjo aštuntfinalio paguodos važiavimą ir pateko į ketvirtfinalį. Lietuvos dviratininkė kovoje dėl builieto į trečią etapą nugalėjo prancūzę Virginie Cueff ir Naujosios Zelandijos atstovę Natashą Hansen. Beje, Simona antrą vietą užėmusią 28-erių metų Prancūzijos dviratininkę pranoko viena tūkstantąja sekundės dalimi! 26-erių metų N. Hansen nuo lietuvės atsiliko 0,15 sek.

S. Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, dalyvavo ketvirtose olimpinėse žaidynėse iš eilės. Iš Utenos kilusi panevėžietė Atėnų olimpiados 500 m pavienio starto lenktynėse buvo ketvirta, o sprinto rungtyje – septinta, Pekino olimpinių žaidynių sprinto lenktynėse užėmė aštuntą vietą, Londono olimpiados sprinte buvo penkta, o keirine - septinta.

Prieš žaidynes Brazilijoje S. Krupeckaitei buvo planuojamos 3-6 vietos.

Važiavimą dėl 9-12 vietų pirmadienį laimėjo N. Hansen. Ji nugalėjo A. Meares, M. Weltę ir V. Cueff.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)