S. Krupeckaitė su 32-ejų metų Australijos dviratininke, kuri yra šios rungties Londono olimpinė čempionė, Pekino olimpinė vicečempionė ir 2011 metų pasaulio čempionė, kovojo paskutiniame, devintame, pirmo etapo važiavime.

Buvusi pasaulio rekordininkė Lietuvos dviratininkė atrankoje užėmė dešimtą vietą ir kartu su dar 17 dviratininkių pateko į pagrindines varžybas.

Simona Krupeckaitė

Triskart šios rungties pasaulio vicečempionė (2008, 2011 ir 2012 m.) ir dukart bronzos medalio laimėtoja (2009 ir 2010 m.) S. Krupeckaitė atrankos varžybose, kuriose dalyvavo 27 dviratininkės, 200 m nuotolį iš eigos įveikė per 10,978 sek. (vid. greitis – 65,585 km/h). A. Meares atrankoje buvo devinta (10,947 sek.).

Geriausiai pasirodė britė Rebecca James. Ji distanciją įveikė per 10,721 sek. (vid. greitis – 67,157 km/h) ir viršijo olimpinį rekordą.

Šešioliktfinalyje pergales iškovojusios dviratininkės iškart pateko į aštuntfinalį, o pralaimėjusioms teko dalyvauti trijuose paguodos važiavimuose. Po paguodos varžybų į antrą etapą pateko A. Meares, vokietė Miriam Welte ir prancūzė Virginie Cueff.

S. Krupeckaitė ketvirtame aštuntfinalio važiavime pirmadienį 16.09 val. Lietuvos laiku kovos su 22-ejų metų olande Elis Ligtlee, kuri šeštadienį tapo olimpine keirino čempione. Nyderlandų dviratininkė pernai tapo Europos sprinto čempione ir pasaulio vicečempione. Ji sidabrą iškovojo ir 2013 metų Europos pirmenybėse.

185 cm ūgio E. Ligtlee atrankoje užėmė ketvirtą vietą (10,803 sek.).

Laimėjusi dviratininkė iškart pateks į ketvirtfinalį, kuriame bus kovojama iki dviejų pergalių, o pralaimėjusi sportininkė dar galės dalyvauti viename iš dviejų paguodos važiavimų ir kautis dėl bilieto į trečią etapą.

1/8 finalo poros:

Rebecca James (Didžioji Britanija)
Virginie Cueff (Prancūzija)

Katy Marchant (Didžioji Britanija)
Miriam Welte (Vokietija)

Wai Sze Lee (Honkongas)
Anna Meares (Australija)

Elis Ligtlee (Nyderlandai)
Simona Krupeckaitė (LIETUVA)

Tianshi Zhong (Kinija)
Anastasija Voinova (Rusija)

Kristina Vogel (Vokietija)
Natasha Hansen (Naujoji Zelandija).

Ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo važiavimai vyks antradienį.

Simona Krupeckaitė

S. Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, dalyvauja ketvirtose olimpinėse žaidynėse iš eilės. Iš Utenos kilusi panevėžietė Atėnų olimpiados 500 m pavienio starto lenktynėse buvo ketvirta, o sprinto rungtyje – septinta, Pekino olimpinių žaidynių sprinto lenktynėse užėmė aštuntą vietą, Londono olimpiados sprinte buvo penkta, o keirine - septinta.

Vyrų sprinto rungties finale sekmadienį kovojo du britai. Kovoje dėl aukso Jasonas Kenny 2-0 įveikė Callumą Skinnerį.

Dukart pasaulio čempionas 28-erių metų J. Kenny sprinto rungtį laimėjo ir Londono olimpiadoje, o Pekino olimpinėse žaidynėse pelnė sidabrą.

Kovoje dėl bronzos rusas Denisas Dmitrijevas 2-0 įveikė australą Matthew Glaetzerį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)