„Iš tikrųjų iš 200 metrų rungties nieko nesitikėjau, nes ruošėmės 100-ui. Bet kadangi nepraplaukiau šios rungties, tai nepavyko suplaukti ir ilgesnės“, – didelio apmaudo nerodė 27-erių metų anykštėnas, kuris perpus trumpesnėje rungtyje liko 10-as.

Jis penktame plaukime iš šešių užfiksavo tik septintą laiką (2:12,13 min.) ir tarp 39-ių kvalifikaciniuose plaukimuose dalyvavusių sportininkų užėmė 22-ą vietą. Dar prieš paskutinį plaukimą Giedrius kabojo ties praraja – vos 16-as.

Vakarinėje plaukimų sesijoje neišvysime nei vieno Lietuvos komandos nario, nes ir Simonui Biliui nepavyko įveikti atrankos. 22-ejų metų olimpinių žaidynių debiutantas iš Panevėžio 100 metrų laisvu stiliumi distanciją įveikė per 49,16 sek., penktame plaukime finišavo ketvirtas, o bendroje įskaitoje tarp 59-ių startavusių dalyvių – 30-as.

„Pusė sekundės blogiau nei geriausias laikas, tai nieko gero – visiškai nepatenkintas“, – pirmą kartą Rio publikai pasirodęs galvą kraipė S. Bilis.

Kol kalbėjosi su DELFI žurnalistu, ką tik buvo pasibaigęs šeštas plaukimas iš aštuonių. Nors dar galutinių rezultatų ir nežinojo, bet lietuvis buvo įsitikinęs – pusfinalį matys kaip savo ausis.

„Jeigu ketvirtas šiame užplaukime buvau, tai tikrai nepavyks patekti, – savimi nusivylė plaukikas. – Galvojau, kad esu pasiruošęs, bet taip išėjo...“

O kodėl nepavyko bent priartėti prie geriausio asmeninio rezultato (48,64 sek.)?

„Negaliu pasakyti. Reikia su treneriu kalbėti. Pasakys, ką ne taip padariau. Dabar ir pats nežinau“, – iškalbumu nepasižymėjo S. Bilis.

Tiesa, net ir tokio laiko nebūtų užtekę patekti tarp 16 greičiausių žaidynių plaukikų, nes paskutinį bilietą į pusfinalį nugvelbęs amerikietis Nathanas Adrianas užfiksavo 48,58 sek. rezultatą.

Šios rungties Lietuvos rekordininkas S. Bilis Rio de Žaneire į baseiną šoks dar du kartus – dalyvaus perpus trumpesnės distancijos atrankoje ir su Lietuvos vyrų kvartetu plauks kombinuotoje 4x100 metrų estafetėje.

„Finalas? Nerealu, – dėl komandinės rungties optimistiškumu netryško G. Titenis. – Bet, aišku, stengsimės ir bandysime jį pasiekti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)