S. Biles į viso pasaulio žiniasklaidos pirmuosius puslapius įsiveržė kaip meteoras. Vos per keletą metų ji tapo daugiausia aukso medalių iškovojusia planetos gimnaste per visą šio sporto istoriją, o, atsižvelgiant į jauną amžių, panašu, kad tai gali būti tik pati pradžia.

Merginos stiprybė? Gebėjimas tarsi be menkiausių pastangų atlikti žemės traukai nepaklūstančias figūras, apie kurias kitos gimnastikos žvaigždės galėtų tik pasvajoti. Viena iš jų netgi pavadinta stebuklingosios amerikietės garbei – „The Biles“, rašo irj.com.

Ne mažiau stebina ne tik sportiniai S. Biles pasiekimai, bet ir dvasinė stiprybė. Merginos vaikystė verta tikro romano.

Štai kokius S. Biles vaikystės faktus atskleidžia „Texas Monthly“: S. Biles gimė 1997 metais Ohajo valstijos Kolumbo mieste. Abu tėvai buvo narkomanai, kuriems rūpintis vaikais buvo tikrų tikriausias iššūkis. S. Biles ir dar trys atžalos nuolat migravo iš motinos namų į vaikų namus ir atvirkščiai (S. Biles tėvas šeimą paliko vos jai gimus ir niekada dukros gyvenime nedalyvavo). Toks tampydamas truko, kol Simone suėjo šešeri. 2001 metais mergaitės seneliai Ronas ir Nellie Bilesai oficialiai Simone ir jos seserį įsivaikino – šeima persikėlė į Teksasą.

„Tuo metu tiek aš, tiek mano sesutės Roną ir Nellie vadinome seneliu ir senele, tačiau vieną dieną Nellie pasisodino mus su Adria pasikalbėti: „Viskas priklauso nuo jūsų. Jeigu norite, nuo šiol galite mus vadinti mama ir tėčiu“. Nuskubėjau į savo kambarį viršuje ir prieš veidrodį pradėjau repetuoti, kaip sakau žodžius mama ir tėtis. Tada įsidrąsinusi nulipau žemyn, nuėjau į virtuvę ir pakviečiau: „Mama?“. Ji man atsakė!“, – apie naują savo šeimą pasakojo pati S. Biles.

Ronas ir Nellie tapo pirmaisiais, kurie būsimąją čempionę supažindino su gimnastikos sportu. Po metų, praleistų vienoje vietos sporto salėje, S. Biles talentą pastebėjo trenerė ir buvusi profesionali gimnastė Aimee Boorman, kuri ir palydėjo naująją sportininkę į šlovės viršūnę.

Tėvais tapę seneliai merginai atvėrė ir tikėjimo džiaugsmą. Kiekvieną sekmadienį S. Biles su šeima eina į bažnyčią – savaime suprantama, kai tai leidžia varžybų grafikas. Simone reguliariai meldžiasi ir niekada nesiskiria su mamos dovanotu rožiniu.

S. Biles įsitikinusi – būtent tikėjimas ir šeimos palaikymas jai padėjo pasiekti sunkiai suvokiamų profesinių aukštumų. Mama ir tėtis visada šalia, o tai labai svarbu liejant prakaitą sporto salėje, sako sportininkė.

Jos dienotvarkė atrodo tikrai įspūdingai: dažniausiai devyniolikmetė treniruojasi pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 12.30 val. iki 17.30 val., o antradieniais, ketvirtadieniais ir penktadieniais – nuo 9 val. ryto iki vidurdienio, o tada nuo 15 val. po pietų iki 18 val. vakaro.

Jokio poilsio ir savaitgalį: šeštadieniais ji lieja prakaitą nuo 9 val. ryto iki 13 val. Laimei, sekmadienis skirtas šeimai ir poilsiui.

Gyvenimo kaip reikiant užgrūdinta mergina turi puikų humoro jausmą ir nepasimeta išgirdusi net ir iš pirmo žvilgsnio ir patį idiotiškiausią klausimą, pavyzdžiui, ar tokie rezultatai stebina ją pačią, rašo espn.com.

„Taip, kartais. Kartais guliu sau lovoje ir taip savimi žaviuosi. Arba pabunda rytą po varžybų ir kas nors iš komandos narių man sako: „Ei, Simone. Tau pavyko! Tokia pergalė!“. O aš tiesiog – na taip, laimėjau. Aš tikrai šauni“, – šypsosi mergina.

Be to, S. Biles teigia, kad ją nustebino ir jau trijų iškovotų aukso medalių svoris – „jie žymiai sunkesni nei būčiau kada pagalvojusi“. Rio de Žaneire amerikietė laimėjo moterų individualias daugiakovės varžybas, atraminio šuolio rungties auksą ir komandų daugiakovės varžybas.

„Kai žmonės kalba dalykus, kurie man nepatinka, kurie man nepriimtini, stengiuosi paprasčiausiai jų nesiklausyti“, – tvirtina labai jauna, bet jau nuo žiniasklaidos ir kritikos pareiškimų išmokusi atsiriboti gimnastė.

Išmintimi ir kerinčia šypsena žavinti mergina tikrai turi kuo didžiuotis – jai šiuo metu priklauso 17 pasaulinių apdovanojimų (pasaulio ir čempionato medalių).

Paklausta, ar įsivaizduoja save užsiimančia gimnastika sulaukus 41 metų, kaip kad jos varžovė Uzbekistano sportininkė Oksana Chusotivina, mergina tik šypteli.

„Neįtikėtina, kad ji vis dar tuo užsiima. Ji tokia stipri savo srityje, bet aš tokio scenarijaus neįsivaizduoju – ne. Tikrai negalėčiau sportuoti 41 metų“, – užtikrintai galvą purto amerikietė. O kaip dėl 31 metų? „Ne, liaukitės“, – į diskusijas nebesileidžia gimnastė.

O 23 metai? Juk būtent tiek jai bus per kitas vasaros olimpines žaidynes Tokijuje.

„Na, tai jau labiau tikėtina. Dar pažiūrėsime“, – intrigą išlaiko sportininkė, kurios sąskaitoje Rio – jau trys aukso medaliai.

Mergina prisipažino, kad dabar labiausiai norėtų surengti picos vakarėlį ir atšvęsti. Jos trenerė A. Boorman sako, kad jos auklėtinė laukia nesulaukia, kada galės ištrūkti ir truputį pasilinksminti.

„Tikrai ne todėl, kad gimnastika ne smagus užsiėmimas, tiesiog ji normali mergina, kuriai nesvetimi ir tokie dalykai“, – juokiasi trenerė. Paklausta, ar ir JAV ji tapo tokia sensacija kaip Rio de Žaneire, A. Boorman teigia negalinti atsakyti į šį klausimą.

„Nemanau, kad ji pati supranta, kokį stebuklą sukūrė. Dabar visi gyvename šiame savotiškame olimpiniame burbule. Medaliai, pergalės, visiems smagu. Tik niekas nežino, kas laukia toliau“, – sako trenerė. Pati S. Biles apie tai per daug negalvoja. „Aš tik Simone Biles – ir tiek“, – šypsosi ji.
Taip, ji tik S. Biles – mergina, dėl kurios pelnytai iš proto eina visas pasaulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)