„Pabėgėlių komanda varžysis kartu su kitais sportininkas, – sakė IOC prezidentas Thomas Bachas. Sportininkai pabėgėliai parodys visam pasauliui, kad nepaisant neįtikėtinų tragedijų ir kančių, kurias jie patyrė, savo talentu ir žmogaus dvasios jėga jie bus naudingi visuomenei“.

Th.Bachas beveik apsiašarojo pristatydamas šiuos 10 sportininkų iš Sirijos, Pietų Sudano, Kongo ir Etiopijos; paskui jis apsikabino pabėgėlių delegacijos vadovą olimpinį čempioną iš Kenijos Teglą Loroupę.

Šimtui IOC narių Th. Bachas pasakė, kad norėta, jog „būtų pasiųsta vilties žinia pabėgėliams, o pasaulis iš pabėgėlių komandos daugiau sužinotų apie krizę“.

Savo žodį tarė plaukikė iš Sirijos Yusra Mardini. „Mes nesirinkome trauktis iš savo gimtinės, mes nesirinkome pabėgėlio vardo, – sakė ji, – Mes esame žmonės, mes tokie pat kaip ir visi kiti“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)