Pusfinalio varžybose J. Jefimova kartu su dar trimis Rusijos plaukikėmis – Anastasija Fesikova, Svetlana Chimrova ir Veronika Popova distanciją įveikė per 3:57.44 sek. ir tarp 16 komandų užėmė ketvirtąją vietą.

Rusės dalyvavo pirmajame pusfinalio plaukime.

J. Jefimova plaukė antroji – 100 m įveikė savo mėgstamu stiliumi – krūtine, ir tarp visų šią atkarpą įveikusių plaukikių savo pusfinalyje buvo greičiausia (1:05.78 min.). Po J. Jefimovos pasirodymo rusės savo pusfinalyje iš trečiosios pakilo į antrąją vietą, tačiau po V. Popovos plaukimo jos vėl nusmuko į trečiąją poziciją, antrąją užleidusios danėms (3:56.98 min). Pirmąją vietą pirmajame pusfinalyje užėmė Kanados plaukikės (3:56.80).

Antrasis pusfinalio plaukimą užtikrintai laimėjo JAV plaukikės (Olivia Smoliga, Catherine Meili, Kelsi Worrell ir Abbey Witzeil), distanciją įveikusios per 3:54.67 min. Antrąją vietą užėmė Australijos plaukikės – 3:57.80 min., trečiąją – kinės (3:58.23 min.).

Į finalą pateko šios šalys:

1. JAV, 2. Kanada, 3. Danija, 4. Rusija, 5. Australija, 6. Kinija, 7. Italija, 8. Didžioji Britanija.

Primename, kad po dopingo skandalo į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes patekusi 24-еrių rusė Brazilijoje jau nuskynė du sidabro medalius – 100 ir 200 m plaukimo krūtine distancijose.

Penktadienio rytą rusė apskritai padarė skandalingą pareiškimą – viešai pareikalavo, kad atsiprašytų visų ją su žemėmis maišę asmenys.

„Noriu pasakyti visiems, kuriems aš nepatinku: buvo teismas, sprendimas, aš laimėjau. Jei kam nors kas nors vis dar nepatinka, jeigu atrodo, kad turėjo būti kitaip: tegul eina į Tarptautinį sporto arbitražo teismą ir ten aiškinasi, kodėl jie taip nusprendė“, – iškovojusi antrąjį savo sidabro medalį išpyškino J. Jefimova.

Plaukikė tikino sulaukusi daug palaikymo žinučių – ir ne tik iš savo tėvynės. O ją pliekusioms konkurentėms iš Vakarų – amerikietėms Lilly King ir Katie Meili, švedei Jennie Johansson, islandei Hrafnhildur Luthersdottir, lietuvei Rūtai Meilutytei – dar paliepė atsiprašyti už pasisakymus apie sukčę.

„Ne visi tiki tuo, ką skaito ir girdi. Tikiuosi, greitai išaiškės visa tiesa, ir laukiu atsiprašymų“, – nesikuklino sėkmės Rio de Žaneiro baseine padrąsinta atletė.

Kad ir kaip ten būtų, olimpinėse žaidynėse ji išties pademonstravo stebėtinai šaltus nervus, atlaikydama tribūnų ūžesį, varžovių panieką ir nuolat žiniasklaidoje mirgančias istorijas apie J. Jefimovą ir dopingą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)