Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių turnyro ketvirtfinalio mačas, kuriame argentiniečiai 78:105 pralaimėjo JAV krepšininkams, E. Ginobili buvo paskutinis nacionalinėje komandoje. NBA superžvaigždė neslepia, kad su rinktine jam atsisveikinti labai sunku, tačiau kito varianto nebėra.

„Žaisti pradėjau būdamas 19-20 metų, o dabar man jau beveik 40. Aišku, atsitiko daug visko, neįtikėtinų dalykų. Daugiausia jų patyriau su šiais vyrukais, kurie man praktiškai tapo antra šeima“, – nesuvaldydamas ašarų kalbėjo Manu.

Ryškiausias pasiekimas su Argentinos rinktine E. Ginobili yra olimpinio čempiono titulas 2004-ųjų Atėnų žaidynėse, kuomet argentiniečiai pusfinalyje sensacingai eliminavo JAV superžvaigždes, o finale palaužė ir Italiją.

2008 m. Pekine su rinktine jis iškovojo bronzos medalius (rungtynėse dėl trečios vietos įveikė Lietuvą), o 2002 m. Indianapolyje vykusiam pasaulio čempionate kartu su komanda Manu iškovojo sidabrą.

Šiose olimpinėse žaidynėse E. Ginobili vidutiniškai pelnė po 15 taškų, atkovojo po 3 kamuolius, atliko po 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 11 naudingumo balų.

Tiesa, profesionalaus krepšininko karjeros NBA čempionas nebaigia. Jis ir toliau žais San Antonijaus „Spurs“ komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)