Mūsiškius FIBA klasifikacijoje, kuri oficialiai turėtų būti paskelbta artimiausiu metu, aplenks olimpinį sidabrą iškovojusi Serbijos komanda ir šeštą vietą Rio užėmę Prancūzijos krepšininkai.

Lietuvos rinktinės kraitis sumažės 15 taškų – nuo 457-ių iki 442-iejų, kadangi sudarant naująjį reitingą bus nubraukiami 2008-ųjų Pekino olimpiados rezultatai (joje lietuviai buvo ketvirti, o šiemet – septinti).

Tokiu būdu Lietuvą FIBA reitinge prašoks net 200 taškų savo taupyklę papildę serbai, pakilsiantys į trečią poziciją, ir 65 taškus Rio prisidėję prancūzai, kurie atsidurs ant ketvirto laiptelio.

Tai reiškia, kad buvę Jono Kazlausko auklėtiniai po ilgos pertraukos iškris ir iš pajėgiausių Europos komandų trejeto – Senojo žemyno komandų lentelėje jie iš antros nusmuks į ketvirtą poziciją (po ispanų, serbų ir prancūzų), kurioje paskutinį kartą buvo dar 2009 metais.

FIBA reitinge ir toliau užtikrintai pirmauja 1000 taškų turinti JAV rinktinė bei 665 taškus surinkusi Ispanija.

Beje, Lietuvos krepšininkams už septintą vietą valstybė atseikės 104 tūkst. 280 eurų premiją, kurią išsidalins 12 komandos narių, treneriai ir personalas.

Primename, kad vos grįžęs iš Brazilijos apie pasitraukimą iš vyriausiojo trenerio posto pranešė olimpinį ciklą atidirbęs 61-erių metų J. Kazlauskas.

Naujasis FIBA reitingas po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių:

FIBA reitingas skaičiuojamas pagal du paskutinius olimpinius ciklus, t. y. aštuonerių metų laikotarpį. Didžiausią įtaką jam daro komandų pasirodymai olimpiadoje ir pasaulio čempionate (koeficientas 5), taip pat – Europos ir Amerikos pirmenybėse (koef. atitinkamai – 1 ir 0,8).

Už iškovotą pirmą vietą skiriama 50 balų, antrą – 40, trečią – 30, ketvirtą – 15, penktą – 14, šeštą – 13, septintą – 12, aštuntą – 11, devintą – 10, dešimtą – 9 ir t. t.

Pagal turnyro svarbą ir jo koeficientą šie balai yra sudauginami atsižvelgus į komandos užimtą vietą, o seniausias rodiklis panaikinamas – šiuo atveju, tai pasiekimai Pekino olimpiadoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)