Pirmas dvi pergales jie pasiekė bendru 101 taško skirtumu – 119:62 ir 113:69.

Pagaliau reikalai taps įdomesni. Bent jau turėtų. Na, jie bus įdomesni nei iki šiol.

JAV paskutines trejas A grupės rungtynes žais su Australija, Serbija ir Prancūzija. Ir staiga tapo panašu, kad trečiadienio varžovai bus stipriausi iš visų pirmame etape... o gal net ir visame turnyre, oficialioje NBA svetainėje rašo Johnas Shuhmannas.

Prieš kelias dienas Australijos galėjote nelaikyti rimta pretendente į medalius, nes ta, kad patektų į olimpines žaidynes, kai teko du kartus nugalėti Naująją Zelandiją. Kitoms komandoms, ypač iš Europos, kelias į Rio buvo daug sudėtingesnis.

Ir prieš tai, kol krepšinio turnyras startavo šeštadienį, atrodė, kad rinktinės, esančios arčiausiai JAV, yra Prancūzija, Lietuva, Serbija ir Ispanija. Tiesą sakant, FIBA reitinge australai yra žemiau už jas ir Argentiną bei Braziliją.

Bet Australija olimpiadą pradėjo įveikdama dvi iš keturių pajėgiausių Europos atstovių – lengva pergalė prieš Prancūziją (87:66) ar nugalėta Serbija (95:80).

Australai turi ne tik šešiais NBA žaidėjais daugiau nei pirmi du amerikiečių oponentai Rio kartu sudėjus, t. y. nulį, bet ir kol kas žaidžia geriausiai iš visų kitų komandų, neskaičiuojant tos, kuri dėvi aprangas su užrašu „USA“. Ir trečiadienį aikštėje neturėtų jaustis jų išgąsčio.

„Tai – rimčiausias testas. JAV – geriausia komanda pasaulyje su geriausiais žaidėjais. Manau, jeigu mes įeisime į aikštę su mintimi kautis – nesvarbu net, laimėsime ar pralaimėsime, liksime patenkinti. Bet jei būsime išsigandę ir stengsimės, kad ant mūsų sportbačių ir marškinėlių pasirašytų prieš rungtynes, mes tikrai nelaimėsime su tokiu požiūriu“, – pareiškė „centras“ Andrew Bogutas.

Australai turi du įžaidėjus – Matthew Dellavedova ir Patty Millsą, kurie žaidžia geriau du prieš du nei bet kurie kiti varžovai, su kuriais amerikiečiams teko susitikti per penkis kontrolinius mačus ir du Rio. P. Millsas su 47 taškais per pirmas dvi dvikovas yra rezultatyviausias australas, o M. Dellavedova atliko 23 rezultatyvius perdavimus bei suklydo tik 1 kartą. Jie abu NBA lygoje yra atsarginiai žaidėjai, tačiau egzaminuos gynybą, kuri kartu yra vos tris savaites.

„Delly gebėjimas perskaityti gynybines pinkles ir sistemas vykstant rungtynėms ir tikrai kažkas įspūdingo“, – teigė australų treneris Andrejus Lemanis.

Žinoma, JAV rinktinės žaidimas bus daug greitesnis, o gynyba agresyvesnė nei serbų, leidusių Australijai pelnyti net 95 taškus. Visgi net Venesuelai prieš amerikiečius pavyko atsilaikyti pirmą kėlinį.

Nors strategas Mike'as Krzyzewskis paprastai kalba tik apie artimiausius varžovus, jis jau atkreipė dėmesį į galingai atrodančius australus.

„Jie gali mus įveikti. Mes tai žinome ir atitinkamai ruošiamės“, – tarė jis.

JAV nugalėjo Australiją paskutinių dviejų olimpiadų ketvirtfinaliuose – 31 taško skirtumu Pekine ir 33 taškais Londone. Bet ši australų komanda pavojingiausia, su kuria amerikiečiams kada nors teko susikauti.

Australai jau susikūrė palankias sąlygas A grupėje užimti antrą vietą ir išvengti JAV barjero atkrintamosiose iki pat finalo – po mūšio su amerikiečiais jiems liks akistatos su Kinija ir Venesuela.

„Mes stengsimės laimėti šį mačą. Manau, turime komandą, kuri nusiteikusi tam. Tikime, kad turnyre galime nuveikti ypatingų dalykų“, – pareiškė Joe Inglesas.

JAV ir Australijos susitikimas – 1 valandą nakties iš trečiadienio į ketvirtadienį.

JAV rinktinė be pralaimėjimų tarptautinėje arenoje žygiuoja beveik 10 metų. Paskutinį kartą amerikiečiai nuleistomis galvomis areną paliko 2006 m. rugsėjo 1 d., kai pasaulio čempionato Japonijoje pusfinalyje sensacingai po pratęsimo 95:101 nusileido Graikijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)