Lietuvis, kuris savo debiuto išvakarėse dalyvavo vėlai vykusioje Rio olimpiados atidarymo ceremonijoje, tapo pirmu vyru tenisininku olimpinių žaidynių istorijoje (per 120 metų – DELFI), pralaimėjusiu mačą sausu rezultatu – 0:6, 0:6.

R. Berankis padarė 6-ias dvigubas klaidas ir iš viso laimėjo vos 20 taškų (iš jų – tik 2 paduodant oponentui), kai jo varžovas – net 52.

„Aš vis dar aikštelėje. Negaliu patikėti, kad taip greitai pasibaigė mano olimpinės žaidynės... Tokio mačo dar nesu sužaidęs. Per karjerą yra buvę sausų pralaimėjimų. Bet čia, kai labai norėjau pasirodyti kuo geriausiai... Nežinau, ką pasakyti“, – krimtosi jis.

Paradoksalu, bet ir, galima sakyti, visiškai nieko Rio nenuveikęs R. Berankis nenuvylė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), kuris prieš žaidynes jam vieninteliam nekėlė jokio tikslo.

Nepaisant šokiruojančio pralaimėjimo, lietuvis teigė neketinantis iškart sprukti iš Rio de Žaneiro ir vylėsi žaidynių sostinėje dar kiek pabūti. Tuomet R. Berankis pakelti į Atlanto vandenyno dugną nugrimzdusią savo nuotaiką bandys „Masters“ serijos turnyre Sinsinatyje (JAV).

Antrame rate J. Millmanas susitiks su šešta pasaulio rakete japonu Kei Nishikori.

Beje, būtent Japonijos sostinėje Tokijuje vyks 2020-ųjų olimpinės žaidynės, į kurias prasibrauti ir pasirodyti garbingiau nei Rio naują motyvaciją gavo R. Berankis, kuris prieš startą Brazilijoje sakė, jog nežino, ar tokiame renginyje dalyvautų antrą kartą.

„Didelis minusas tai, kad mes negauname taškų. Nenoriu mesti akmens į ITF daržą, bet tai buvo jų sprendimas, dėl kurio čia atvažiavome tiesiog pažaisti ir pakovoti dėl medalių. Pats asmeniškai žinau, koks svarbus tenisininkams reitingas. Aš nesigailiu, kad čia atvažiavau, bet kitiems gali atrodyti kitaip. O jei pateksiu į olimpiadą dar kartą, tada spręsiu, ar vėl važiuoti, ar ne“, – dėstė R. Berankis.

Tenisas buvo įtrauktas jau į pirmųjų šių laikų vasaros olimpinių žaidynių programą 1896 metais ir liko joje iki 1924-ųjų. Tuomet jis kaip parodomoji sporto šaka olimpiadoje pasirodė 1968 ir 1984 m., o nuo 1988-ųjų vėl grįžo į olimpinę šeimą.

Sausa R. Berankio nesėkmė sukėlė emocijų bangą ir socialiniuose tinkluose: lietuvis vaizduojamas kaip verkiantis Michaelas Jordanas, įtariamas vakare prieš dvikovą olimpiniame kaimelyje bendravęs su Rumunijos tinklininke ir pašiepiamas, kad namo vyks su dviem riestainiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (471)