58:29 – toks rezultatas degė švieslentėje po dviejų kėlinių. Tačiau kai jau atrodė, kad Lietuvos krepšininkai sugėdins brazilus jų pačių sirgalių akivaizdoje, šie tarsi atgimė. Kurtinantis triukšmas padėjo olimpinių žaidynių šeimininkams išsikapstyti iš neįtikėtinai gilios duobės. Tiesa, pilnai iš jos išsiropšti pritrūko laiko.

„Buvome gerai nusiteikę ir ilgai laukėme rungtynių – tikrai buvome pilni energijos, todėl norėjome kuo geriau pradėti, ypač žinant, kad žaidžiame prieš šeimininkus. Žinojome, kad jie žaidžia su didelėmis emocijomis, tai nenorėjome jiems leisti jų įgauti. Pirmus du kėlinius pavyko, o kitus du jie pagavo tą bangą, tas emocijas ir pridarė daug bėdų.

Antrą pusę sužaidėme tikrai blogai – metėme daug neparuoštų metimų, o jie pagavo ritmą ir buvo sunku juos stabdyti. Po pertraukos jie išėjo su didesne energija“, – amerikietiškus kalnelius vertino vienas naudingiausių rinktinės žaidėjų Paulius Jankūnas.

Kai jau svilo padai (75:71), mūsiškiai surado būdų juos apsaugoti nuo užsiliepsnojimo. Nors lemiamais momentais lietuviai ir jautė įtampą.

„Visa antra pusė buvo chaosas, tik reikėjo nusiraminti ir pabaigą sužaisti gerai. Patys praradome kontrolę, todėl tas skirtumas taip greitai sumažėjo.

Laimėjus galima šnekėti apie pamoką, bet kai turi +30, reikia mokėti žaisti taip, kad nereiktų nervintis paskutinėmis minutėmis“, – teigiamų dalykų ateitiems kovoms pasisemti bandė 15 taškų įmetęs ir 7 kamuolius sugriebęs P. Jankūnas.

O kova su brazilais buvo išties arši ir bekompromisė – abiejų komandų žaidėjai nevengė kietų kontaktų. Ne kartą nuo varžovų smūgių nukentėjo ir aukščiausias Lietuvos rinktinės narys Jonas Valančiūnas.

24-erių metų centras trečio kėlinio viduryje po krepšiu sulaukė kamuolio būdamas tarp trijų brazilų, bet taškų taip ir nepelnė, nes gavo per veidą ir susiėmęs už akies atsisėdo ant parketo, o vėliau nukulniavo ant atsarginių suolo. Bet ilgai ant jo Toronto „Raptors“ atstovas neužsisėdėjo ir vos po kelių minučių grįžo į mūšio lauką.

„Kiekvienose rungtynėse būna kažkas tokio, bet nieko rimto – gyvensiu“, – šyptelėjo 213 cm ūgio uteniškis, kuris šiame mače pražangų limitą išnaudoti spėjo per vos per 20 minučių, o per šį laiką pelnė tik 5 taškus ir po krepšiais atkovojo tik 2 kamuolius.

Itin svarbų tašką į savo kraitį įsidėję J. Kazlausko auklėtiniai antrąsias rungtynes prieš Nigerijos rinktinę žais trečiadienį 1 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)