Į žiūrovų tribūnas raudonąją vėliavą su kūju ir pjautuvu veikiausiai atsinešė svečiai iš Rusijos, mat tuo metu arenoje ketvirtfinalio rungtynes su Angola žaidė šios šalies moterų rankinio rinktinė.

Prieš tai SSRS vėliava buvo mojuojama ir sunkiosios atletikos varžybų metu, nors iš pastarųjų dėl masiško dopingo mėginių klastojimo pašalinta visa Rusijos sunkiaatlečių komanda.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) politinių simbolių naudojimo žaidynių arenose nereglamentuoja.

IOC strateginės komunikacijos departamento atstovė Sandrine Tonge DELFI galėjo pacituoti tik 50-ą Olimpinės chartijos straipsnį, abstrakčiai draudžiantį olimpiniuose objektuose „rengti politinės, religinės ar rasinės propagandos demonstracijas“.

SSRS vėliava Rio de Žaneiro olimpinėje arenoje

Žymiai stropiau IOC prižiūri, kad olimpinėse bazėse jokia forma reklamuotis negalėtų rėmėjų statuso neturintys komerciniai subjektai.

Kai kurios tarptautinės federacijos elgiasi kitaip: griežtai kontroliuoja, kokie politiniai simboliai gali būti demonstruojami tribūnose, taip norėdamos išvengti konfliktų tarp žiūrovų ir papildomų aistrų.

Pavyzdžiui, Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) turnyrų, kuriuose žaidžia šalių rinktinės, metu toleruoja tik oficialias valstybių vėliavas.

Tiesa, dažniausiai į draudimus žiūrima pro pirštus. Bet 2013 metais Europos čempionate Slovėnijoje Lietuvos aistruoliams nebuvo leista įsinešti į arenas vėliavos su Vyčiu – FIBA atstovai baiminosi, kad jiems nežinomas herbas gali turėti kitų šalių sirgalius žeidžiančių poteksčių.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės aistruoliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)