Krito ketvirtfinalyje

Aštuntfinalyje S. Krupeckaitė tik paskutiniuose distancijos centimetruose į priekį praleido 22-ejų metų olandę Elis Ligtlee, kuri šeštadienį tapo olimpine keirino čempione. Varžoves skyrė vos 0,025 sek.

Lietuvė nepalūžo – Simona laimėjo pirmą aštuntfinalio paguodos važiavimą, aplenkusi 28-erių metų prancūzę Virginie Cueff ir 26-erių Naujosios Zelandijos atstovę Natashą Hansen. S. Krupeckaitė antrą vietą užėmusią Prancūzijos dviratininkę aplenkė viena tūkstantąja sekundės dalimi – dviratininkes skyrė vos 0,001 sek.

Ketvirtfinalyje S. Krupeckaitė kovojo su 23-ejų metų brite Kathy Marchant. Kvalifikacijoje britė 200 m distanciją įveikė per 10,787 sek. ir nusileido tik savo tautietei Rebeccai James, kuri pagerino olimpinį rekordą (10,721 sek.). Britė į ketvirtfinalį pateko be didesnio vargo – K. Marchant aštuntfinalyje įveikė vokietę Miriam Welte.

Pirmajame ketvirtfinalio važiavime britė pirma spurtavo ir toli pabėgo nuo lietuvės – S. Krupeckatė pavyti varžovės jau nespėjo, o važiavimo pabaigoje ir taupė jėgas, nes britė buvo nutolusi per toli.

„Aš nebuvau pasiruošusi jos atakai. Nors ir dariau, kad ji išvažiuotų į priekį, bet kažkodėl galvojau, kad ne taip greitai viskas įvyks. Mano tai buvo didžiausia klaida. Varžovė nespurtavo labai anksti – aš per daug miegojau“, - neslėpė S. Krupeckaitė, prieš ketvirtfinalį britę vertinusi kaip labai parankią varžovę.

Antrajame važiavime taip pat greitesnė buvo K. Marchant, žengusi į geriausiųjų ketvertuką.

„Antrą važiavimą ji labai greitai pravažiavo, dideliu greičiu ir man nepaliko šansų. Negalėjau jos pavyti – nulėkė kaip motociklas“, - neslėpė S. Krupeckaitė.

Apie Tokiją nekalba

7 vieta sprinte ir 12-a keirine. Tokie S. Krupeckaitės pasiekimai Rio olimpiadoje, kuri buvo jau ketvirtoji jos karjeroje.

„Džiaugiuosi šiomis varžybomis. Jaučiuosi daug atidirbusi ir pakankamai gerai. Nesu nusivylusi. Gal kiek daugiau tikėjausi pasiekti keirine. Sprinte tikrai padariau nemažai ir tuo džiaugiuosi“, - teigė sportininkė.

Daug poilsio Simona neturės – jau spalio pabaigoje laukia Europos čempionatas Paryžiuje. Nors sportininkė karjeros dar nebaigia, tačiau užsimena apie artėjantį finišą.

„Apie Tokiją dar toli galvoti, bet greičiausiai, kad ne. Jau pati gal ir tingiu, bet gyvenimas parodys. Tiek metų sportuoju ir vieną dieną viską baigti... Tai ką aš darysiu – aš juk nieko daryti daugiau nemoku. Namuose blynus kepti ne man. Bet kai pagalvoji, kad dar ketverius metus varžytis, tai šiandien tikrai atrodo, kad gana. Olimpinio medalio jau tiek kartų norėjau, bet šiai dienai tiek daug atidaviau sportui, tiek treniravausi. Negaliu sakyti, kad fiziškai esu pavargus – gal jau atsibodo įtampa. Labai daug treniruočių, daug reikalavimų iš savęs, daug spaudimo iš trenerio pusės, iš dienotvarkės. Atsibodo. Jau noris keltis be žadintuvo, norisi per pusryčius ramiai pasėdėti, paskaityti laikraščius. Norisi normalaus žmogiško gyvenimo. Dar tikrai sportuosiu, bet kiek tai užtruks ir ar aš startuosiu Tokijojuje dar negaliu atsakyti“, - kalbėjo Simona.

Sportininkė su savo treneriu ir gyvenimo draugu Dmitrijum Leopoldu augina sūnelį. Pora nors ir atsargiai, užsimena apie galimą šeimos pagausėjimą.

„Pagaliau reikia vaiką į darželį išleisti. O gal ir dar vaiko reikia, bet dar ne dabar“, - juokiasi Simona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)