Kaip skelbia istoriniai šaltiniai, legendinis sprinteris Leonidas iš Rodo per ketverias olimpines žaidynes, vykusias atitinkamai 164, 160, 156 ir 152 metais prieš Kristų, iškovojo 12 auksinių titulų asmeninėse varžybose.

Olimpinių žaidynių istorikų teigimu, iki šiol tai buvo pats seniausias olimpinis rekordas, tačiau Brazilijoje jam buvo lemta būti pakartotam po... 2168 metų.

Trečiadienį M. Phelpsas iškovojo jau 21-ąjį savo olimpinį aukso medalį, iš viso jų savo sąskaitoje turi jau 25, o net 12 iš jų yra laimėta individualiose rungtyse.

Šiose olimpinėse žaidynėse M. Phelpsas jau laimėjo tris auksinius apdovanojimus – triumfavo vyrų 4x200 metrų estafetės ir 4x100 metrų estafetės laisvuoju stiliumi ir 200 m peteliške plaukimo varžybose.

Būtent pastarasis medalis ir leido amerikiečiui susilyginti su legendiniu graiku.

„Daug medalių, labai labai daug medalių. Tai šiek tiek beprotiška. Tikrai beprotiška“, – po eilinio savo triumfo sakė M. Phelpsas, kuriam priklauso sunkiai pagerinamas rekordas – 8 aukso medaliai per vienas olimpines žaidynes – 2008-aisiais Pekine.

Ir tai dar toli gražu ne viskas. Legendinio Leonido rekordas šiose žaidynėse gali kristi ir, vertinant realią M. Phelpso formą, greičiausiai kris.

Artimiausiu metu amerikietis dar dalyvaus 100 m peteliške plaukimo varžybose, 200 m kompleksinio plaukimo varžybose ir, jeigu iškovos auksą, 2168 metų senumo rekordas bus pamuštas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)