Pasidomėjome, kokias pirmas varžybas pamena šių metų olimpiečiai irkluotojas Saulius Ritteris, maratonininkas Remigijus Kančys ir disko metikas Andrius Gudžius ir kokios varžybos kauniečių laukia „Ąžuolyno bėgime“.

Labiausiai įsiminė emocijos, o ne pasiekimai

„Puikiai pamenu savo pirmas varžybas. Dalyvavau kroso bėgime, nors ne tai svarbiausia buvo. Tiesiog su bendramoksliais ir treneriais vykome į varžybas ir to pakako. Buvo smagu. Nors tada nei gerų bėgimo batų turėjau, nei dėl to galvą sukome“, - prisiminimais dalinosi tik ketvirtadienį iš Rio de Žaneiro parvykęs R. Kančys.

Pirmos varžybos susijusios su šaka, kurioje dalyvavo olimpiadoje buvo ir irkluotojui, iš Rio de Žaneiro Lietuvai parvežusiam sidabro medalį, S. Riteriui.

„Kai man buvo 12 metų dalyvavau žiemos irklavimo čempionate. Tuo metu varžėmės ant treniruoklių, nes sąlygų žiemą irkluoti uždarose patalpose tiesiog nebuvo. Nuo tų varžybų ir prasidėjo mano sportinė karjera“, - pasakojo olimpietis „Ąžuolyno bėgime“ planuojantis įveikti 10 kilometrų.

Kitokias varžybas, nei dabar varžosi, prisimena A. Gudžius. Jis tikina, kad nuo pat vaikystės buvo azartiškas ir mėgo varžytis, bet kol į rankas paėmė diską išbandė ir kitų sporto šakų.

„Pirmos varžybos, kurias gerai pamenu vaikystėje, buvo kvadrato. Žaidėme tarpklasinėse varžybose. Po jų manęs laukė dar ir kitų įvairių varžybų. Bet šios visgi buvo pirmos ir padėjo išsiugdyti meilę sportui“, - pasakojo A. Gudžius.

Pasak „Ąžuolyno bėgimo“ organizatorių, šiame renginyje dalyvauti gali įvairiausio amžiaus vaikai. Patiems jauniausiems skiriama 100 metrų distancija, vyresniems – 400 metrų. Ištvermingiausi gali bėgti ir 5 kilometrus. Šios bei šeimų ir žmonų nešimo varžybos yra nemokamos.

Vaikus stebina stadionas

Sportininkai sutinka, kad ne ką mažiau svarbu ir kokioje vietoje vyksta pirmosios varžybos. Didžiausią įspūdį palieka uždari ir dažnam tik per televiziją matomi stadionai.

„Stadionai visada buvo kažkas neįprasto ir tolimo. Pamenu, su draugais net lipdavome per tvorą, kad galėtumėme apeiti stadione „garbės ratą“, - linksmais prisiminimais iš vaikystės Alytaus rajone dalinosi R. Kančys.

„Ąžuolyno bėgimą“ organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono direktorius G. Bielskus tai išgirdęs nusišypso ir tikina, kad tam, kad pajausti stadiono aurą nereikia niekur brautis.

„Per tris organizuotus „Ąžuolyno bėgimus“ seniausio ir didžiausio S. Dariaus ir S. Girėno stadiono bėgimo takais jau bėgo ir medalius atsiėmė keletas tūkstančių vaikų. Smagu matyti jų akis kai jie pirmą kartą įžengia į stadioną. Sustoja, iškelia galvą ir apsidairo nustebę. Pabėgioja ant minkštos bėgimo tako dangos ir nekantraudami ima laukti savo starto“, - pasakojo G. Bielskus.

Jis priminė, kad ir visą šiltąjį sezoną organizuoja nemokamų treniruočių ciklą „Judėk sveikai“. Dalis jų vyksta ir šiame stadione, o šaltuoju metu persikels į Sporto halę.

„Ąžuolyno bėgime“ kartu su vaikais kviečiami bėgti ir tėvai. „Kauno dienos“ šeimų 400 metrų bėgimo rungtyje gali dalyvauti ir varžytis šeimos. Vaikai gali bėgti ar būti stumiami vežimėlyje. Stadione bus duodamas startas ir bus finišuos 5 km, 10 km ir 15 km distancijų finšas.

Reikia ieškoti, kas jums patinka ir tinka

„Nereikia nusiminti, jei kažkas nesiseka. Per savo vaikystę, kaip ir daugumas sportininkų profesionalų išbandžiau daug įvairių sporto šakų. Kol vieną dieną atradau disko metimą. Paieškojus tikrai galima rasti savo tikrą sporto šaką, kuri ne tik seksis, bet svarbiausia, suteiks malonumo“, - pasakojo ką tik iš varžybų Estijoje grįžęs disko metikas A. Gudžius, kuris augina ir du vaikus.

Jau rugsėjo 1-ą dieną prasidedant naujiems mokslo metams tinkamo sporto būrelio paieška taps vienu iš svarbesnių tėvų uždavinių. Norint padėti tėvams lengviau išsiaiškinti, kas tinka jų vaikui „Ąžuolyno bėgime“ vyks ir sporto mugė, kurioje tikimasi sulaukti per 30 sporto mokyklų, klubų ir sveikatingumo įstaigų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją