Misijos vadovybė darbui paruošė biurą ir pakabino Lietuvos vėliavas pastate, kuriame gyvens sportininkai. Lietuvos atletai įsikurs 5-7 aukštuose. Laikiną delegacijos biurą rasti taip pat nesunku – virš išėjimo gerai matoma Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vėliava.

Ketvirtadienį vykusiame pirmajame misijos vadovų pasitarime, kuriame dalyvavo E. Petkus, misijų vadovai buvo supažindinti su kaimelio transporto sistema, valgyklos darbo valandomis, delegacijų asistentų darbo grafiku ir net artimiausių dienų orų prognoze. Didelis dėmesys buvo skirtas olimpinių žaidynių dalyvių saugumui.

Olimpinio kaimelio saugumas užtikrinamas trimis etapais. Pirmasis etapas pradėtas liepos 5 d., antrasis – liepos 18 d., pilnu pajėgumu saugumo sistema pradės funkcionuoti nuo liepos 24 d. Olimpinio kaimelio prieigų saugumą užtikrins pareigūnai, CCTV kameros, sraigtasparniais ir automobiliais patruliuojantys pareigūnai.

Visas į kaimelį įvažiuojantis transportas bus tikrinamas, kaimelis aptvertas dviguba tvora, jame dirba policininkai, kariškiai, žvalgybininkai, išminuotojai, gaisrininkai, kovos su terorizmu pareigūnai ir greito reagavimo būrys. Kaimelyje ir sporto objektuose nuolat vyksta pratybos, modeliuojamos įvairios ekstremalios situacijos, kasdien didinamas saugumo pareigūnų skaičius.

Už saugumą žaidynėse atsakingas pareigūnas Luiz Fernando Correa informavo, kad dalyviai bus saugomi ir kaimelyje, ir kelyje į ir iš sporto bazių.

„Siekiant užtikrinti saugumą yra sekamas kiekvienas jūsų žingsnis“, – susirinkime misijų vadovams sakė p. Correa.

Olimpinis kaimelis oficialiai bus oficialiai atidarytas liepos 24 d.

Ketvirtadienį į Rio de Žaneirą atvyko buriuotojas Juozas Bernotas, liepos 25 d. kaimelyje įskurs irkluotojai, liepos 27 d. atvyks buriuotoja Gintarė Scheidt, 29 d. – boksininkas Evaldas Petrauskas, 31 d. – boksininkais Eimantas Stanionis, 31 d. – gimnastas Robertas Tvorogalas.

Į Rio de Žaneire sportininkai didelio klimato skirtumo nepajus – Brazilijoje šiuo metu žiema, labai primenanti Lietuvišką vasarą. Šiandien Rio de Žaneire debesuota, oro temperatūra 20 laipsnių, savaitgalį turėtų atšilti iki 23-25 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją