Australija nenustojo žavėti savo padūkusiu krepšiniu net ir olimpinio turnyro ketvirtfinalyje, o lietuviai buvo paversti vienos komandos spektaklio žiūrovais.

Pagrindinis vaidmuo jame atiteko P. Millsui – kartu su Matthew Dellavedova San Antonijaus „Spurs“ klubo gynėjas skrodė Lietuvos komandos gynybą kaip įkaitintas peilis – sviestą. Nei Renaldas Seibutis, nei Marius Grigonis, nei Adas Juškevičius nepajėgė net pristabdyti vikraus snaiperio. Galiausiai antroje rungtynių dalyje P. Millsas aprimo tik dėl to, kad taip nusprendė australų treneris Andrejus Lemanis: dar labiau triuškinti varžovų tuomet jau nebebuvo prasmės.

Rungtynes P. Millsas užbaigė surinkęs 24 taškus ir pataikęs 5 iš 11 tritaškių.

O po pergalės 90:64 28-erių metų 183 cm ūgio krepšininkas papasakojo istoriją, dėl kurios Australija virto didžiausia olimpinio krepšinio sensacija.

„Prieš atvažiuodami į Rio de Žaneirą, trumpam buvome nuvykę į centrinę Australijos dalį. Ne tik norėdami papozuoti nuotraukoms. Tam, kad visi pajustų gilesnius jausmus savo šaliai. Yra daugybė žmonių, kuriems mes čia atstovaujame. Jie stovi mums už nugarų, ir mes tai suprantame. Gal todėl mūsų žaidime tiek daug aistros. Aš pats žaidžiu už savo kultūrą, už Australijos aborigenus, už savo žemę. Australija – nuostabi sala. Tai ji mane skatina siekti to, ko dar niekada nesame pasiekę“, – emocingai kalbėjo P. Millsas.

Metraščių A. Lemanio auklėtiniai dar neperrašė: iki šiol niekada medalių skonio olimpinėse žaidynėse neragavę australai privalės laimėti bent vieną iš likusių dviejų mačų.

Bet kas beabejoja jų galimybėmis tai padaryti?

Ar Serbija, ar Kroatija – paskutinios tarpusavyje žaisiančios ketvirtfinalį – turės vienodai pasukti galvas, ką daryti su varžovais, lemiamame mače šėlstančiais tarsi žvaigždžių dienos parodomosiose rungtynėse.

Ir tikrai turės kelis kartus vaizdo įraše pasukinėti 15-ąją lietuvių ir australų rungtynių minutę. Kuomet Damianas Martinas nuo tritaškio linijos švystelėjo perdavimą iš kitos pusės į baudos aikštelę atidundėjusiam Andrew Bogutui, o pastarasasis nenusileisdamas ant žemės „su mėsomis“ įgrūdo kamuolį į krepšį.

„Aš tiesiog džiaugiuosi, kad jis yra 213 cm ūgio ir šoka aukštyn kaip koks lengvaatletis. Regis, mestelėjau jam kamuolį kiek per aukštai, bet jis kiekvieną akimirką taip puikiai „skaito“ žaidimą, kad vis tiek sugebėjo pasiekti mano perdavimą“, – Krepšinis.lt paklaustas apie gražiausią rungtynių epizodą, juokėsi D. Martinas.

Ir tai – ne NBA lygos žaidėjas. D. Martinas visą karjerą rungtyniauja tėvynėje, o pastaraisiais metais gina Perto „Wildcats“ klubo garbę.

Kokią vidinę tvirtybę turi jausti atsarginis gynėjas, kad jau antrame kėlinyje imtųsi kelti ant kojų publiką tokiais rizikingais perdavimais?

„Ech, nieko ypatingo. Tiesiog „perskaičiau“ varžovų gynybą. Žinoma, prieš mačą jaudinausi ir aš, ir komandos draugai. Juk aš pats pirmą kartą žaidžiu olimpiadoje. Taigi, įtampos tikrai yra. Bet negalime savo įdėto darbo paleisti vėjais. Tai – mūsų momentas. Turime padaryti viską, kad laimėtume auksą“, – nuotaikas lietuvius kepurėmis užmėčiusios australų komandos viduje Krepšinis.lt apibūdino D. Martinas.

Olimpinio turnyro pusfinaliai Rio de Žaneire vyks penktadienį, o finalas bei rungtynės dėl trečios vietos – sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)