Šį kartą lietuvių kelyje – Nigerijos rinktinė. Afrikos atstovai pirmoje dvikovoje beviltiškai 66:94 nusileido Argentinai. Tuo metu vadžias antroje rungtynių dalyje atleidę lietuviai šventė pergalę prieš šeimininkus brazilus (82:76).

„Svarbiausia neprarasti energijos, nes antroje pusėje išėjome su mažesne agresija ir varžovai tuo pasinaudojo. Tad neprarasti energijos, žaisti iki tikro metimo, neskubėti su metimais. Manau, čia buvo didžiausios mūsų klaidos. Be abejo, reikia greitai grįžti į gynybą, kad jie nepelnytų greitų taškų“, – tikina Paulius Jankūnas.

„Pagrindinis faktas, kad žaidėme dvi skirtingas rungtynių dalis ir išsimušėme psichologiškai. Jie pradėjo keisti gynybą, o mes nesugebėjome išnaudoti persvarų. Neįvesdavome kamuolio ten, kur buvo mūsų centras prieš jų mažą žaidėją. Tai buvo pagrindiniai dalykai, dėl kurių viskas strigo“, – sako Adas Juškevičius.

Lietuviai pabrėžia, kad Nigerijos komanda puikiai pasiruošusi fiziškai.

„Varžovų daug neanalizavome, o žiūrėjome savo klaidas rungtynėse su Brazilija. Tačiau su Nigerijos komanda daugiau mažiau viskas aišku – žaidžia individualiai, nutraukinėja derinius, meta daug skubotų tritaškių. Taigi, reikės gerai žaisti individualiai gynyboje ir juos sulaikyti“, – teigia A. Juškevičius.

„Žinome, kad tai fiziškai labai gerai pasiruošusi komanda. Žaidėjau atletiški ir mėgsta žaisti greitai – bėgti, mesti, vengti ilgų derinių. Todėl po nenusisekusios atakos turime greitai grįžti namo, kad neprimestų lengvų taškų ir nereikėtų, kaip sakant, tampytis ar spręsti kitas problemas“, – tvirtina jis.

Pirmoje dvikovoje su Argentina Nigerijos ekipoje išsiskyrė 15 taškų pelnęs Ike Diogu.

„Tai – fiziškai labai stiprus žaidėjas. Žaidžia po krepšiu, bet gali pataikyti ir iš toli. Jam reikės skirti daug dėmesio ir tikiuosi, kad jį pavyks jei nesustabdyti, tai bent pristabdyti“, – viliasi P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)