„Legendos turi teisę priversti mus kentėti, o vėliau staigiai švystelėti į aukštumas ir priversti svajoti – jos tai daro kada nori ir kaip nori. Rungtynėse su Lietuva Ispanija neturėjo teisės klysti ir pademonstravo savo geriausią veidą. Mūsų ÑBA (taip Ispanijoje vadinama šios šalies rinktinė, – Krepšinis.lt) atvyko į Rio!“, – savo publikaciją apie triuškinamą ispanų pergalę prieš Lietuvą pradeda didžiausias šios šalies sporto portalas Marca.com.

Be abejo, daugiausia epitetų Ispanijoje nusipelno visų lietuvių ir Jono Valančiūno siaubu tapęs P. Gasolis. „Imperatoriškas žaidimas“, – konstatuoja Sport.es. Ir turi tam teisę.

Dar vienas tiesiog fenomenalus San Antonijaus „Spurs“ aukštaūgio pasirodymas P. Gasoliui leido įsirašyti į žaidynių istoriją. Rezultatyviausių visų laikų olimpiados krepšininkų sąraše ispanas su 545 taškais pakilo į trečiąją vietą. Vien per Rio de Žaneiro žaidynes veteranas pralenkė rusą Sergejų Belovą (475 taškai) ir brazilą Wlamirą Marquesą (537 taškai). Aukščiau už P. Gasolį šioje legendų rikiuotėje žengia tik australas Andrew Gaze‘as (789 taškai) ir Oscaras Schmidtas (1093 taškai).

Tačiau pats P. Gasolis vargu ar žino apie šį savo pasiekimą, o po pergalės prieš Lietuvą, kuri mūsų šalyje jau vadinama „viena graudžiausių lietuviško krepšinio istorijoje“, apskritai išliko santūrus.

„Mes dar neturime teisės triumfuoti. Jeigu paskutiniame ture pralaimėsime Argentinai ir liksime už ketvirtfinalio borto, šis rezultatas apskritai nieko nereikš. Aišku, laimėti 50 taškų persvara – gana neįprasta, o pas mačas mums buvo įspūdingas“, – trumpai kalbėjo ispanų lyderis.
Ispanija mėgavosi negailestingai triuškindama varžovus, kurie aikštėje vargais negalais vegetavo vien dėl individualaus M. Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko meistriškumo.
Sport.es
Santūrus bandė išlikti ir S. Scariolo.

„Sveikinu savo krepšininkus, sužaidusius puikias rungtynes. Mes parodėme, kad sunkioje situacijoje sugebame susikaupti. Krepšininkai sprogo lyg atominis užtaisas, tačiau tai dar ne pabaiga. Dabar koncentruojamės naujam iššūkiui“, – kalbėjo italas.

Ispanijos žiniasklaida po pastarosios pergalės atkreipė dėmesį į kardinaliai pasikeitusį saviškių žaidimą ir visiškai bedantį lietuvių puolimą.

„Pergalę pasiekėme radę gynybos raktą. Manto Kalniečio atkirtimas nuo komandos draugų visiškai išmušė iš pusiausvyros baltų krepšininkus. Tuomet prasidėjo ir atakų lavina. Kamuolio judėjimas, tolimi metimai, reidai po krepšiu... Viskas funkcionavo pagal planą. Ricky Rubio pradėjo pataikyti iš toli, gynyba veikė kaip laikrodis ir jau per pirmąjį kėlinį tapo aišku, kad Ispanija šitaip žaisdama negali pralaimėti“, – rašo Marca.com.

Pažymima, kad po krepšiu Lietuvos aukštaūgius lyg šiltą vilną dorojo ne tik P. Gasolis, bet ir kitas veteranas Felipe Reyesas (11 taškų, 9 atkovoti kamuoliai).

„Jeigu iš San Antonijaus „Spurs“ milžino indėlio buvo galima laukti, įspūdingai jam į pagalbą atėjęs F. Reyesas varžovams tapo nemaloniu netikėtumu ir su Jono Kazlausko aukštaūgiais darė ką tik norėjo“, – rašo Marca.com. – Ši pergalė tapo gaivaus oro gurkšniu Ispanijos rinktinei, o Lietuva nenorėjo apkartinti šios fiestos ir S. Scariolo auklėtiniams teliko galingų atakų lavina pabaigti tai, ką ir pradėjo“.

„Imperatorius P. Gasolis padarė viską, kad Ispanijos rinktinės viltys tęsti kovą dėl medalių toliau būtų labai realios. R. Rubio aikštėje demonstravo geriausią savo formą, o F. Reyesas negailestingai susidorojo su savo principiniu varžovu po lenta J. Valančiūnu, taip ir nepelniusiu nė taško. Ispanija mėgavosi negailestingai triuškindama varžovus, kurie aikštėje vargais negalais vegetavo vien dėl individualaus M. Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko meistriškumo“, – konstatuoja Sport.es.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)