Kitų rungčių išvakarėse atskirai rengiamos fechtavimo varžybos – olimpinė naujovė. Ketvirtadienį kiekviena sportininkė kovojo po 35 kartus, nes moterų varžybose dalyvavo 36 penkiakovininkės.

L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė po pirmos rungties bendroje įskaitoje yra 11-a. Ji laimėjo 16 kovų, pralaimėjo 16, surinko 214 taškų.

I. Serapinaitė fechtavimo takelyje iškovojo 15 pergalių ir patyrė 20 nesėkmių, surinko 190 taškų ir rikiuojasi 25-ą tarp 36-ių konkurenčių.

Lydere tapo lenkė Oktawia Nowacka (27/8, 262 tšk.), lenkianti vokietę Leną Schoneborn (24/11, 244) ir kanadietę Melanie McCann (23/12, 238).

Rusiją į Lietuvą iškeitusi Donata Rimšaitė kol kas 15-a (202 tšk.). Abi Lietuvos atstovės ją nugalėjo fechtavimo takelyje.

Šioje rungtyje rezultatas skaičiuojamas atskaitos tašku pasirenkant 70 proc. (25 kovos) pergalių. Tai yra 250 taškų. Už kiekvieną papildomą laimėjimą skiriami 6 taškai, o jei nepavyksta iškovoti 25 pergalių, už kiekvieną iki šio skaičiaus trūkstamą laimėjimą nubraukiama po 6 taškus.

Ketvirtadienį vyks tik fechtavimo pagrindinės varžybos. Kitos rungtys moterų laukia penktadienį. Sportininkės dar plauks 200 metrų, dalyvaus fechtavimo atkrintamose varžybose, jojimo konkūrų rungtyje, o medalių savininkės paaiškės po kombinuotos rungties šaudymo ir 3200 metrų bėgimo.

Fechtavimo varžybų eiga:

Nuliniame rate L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė laimėjo prieš tautietę I. Serapinaitę.

Pirmame rate L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė laimėjo prieš abi varžoves Iriną Chochlovą iš Argentinos ir prieš australę Chloe Esposito (3/0). I. Serapinaitė taip pat nugalėjo I. Chochlovą, bet pralaimėjo australei Ch. Esposito (1/2).

Antrame rate L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė susitiko su vengrėmis Zsofia Foldhazi ir Sarolta Kovacs ir abiem pralaimėjo (3/2). I. Serapinaitė pralaimėjo S. Kovacs, bet įveikė Zs. Foldhazį (2/3).

Trečiame rate L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė susitiko su britėmis Kate French ir Samantha Murray. Lietuvė abi priešininkes įveikė. Jos bendras pergalių-pralaimėjimų santykis (5/2). I. Serapinaitė pralaimėjo ir S. Murray, ir K. French (2/5).

Ketvirtame rate Lietuvos atstovės kovojo su kanadietėmis. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė pralaimėjo Melanie McCann, bet pranoko Donną Vakalis (6/3). I. Serapinaitė nusileido D. Vakalis, bet įveikė M. McCann (3/6).

Penktame rate mūsiškės grumėsi su Rusijos rinktine ir Donate Rimšaite. L. Asadauskaitė nugalėjo konkurentę D. Rimšaitę ir įveikė Gulnaz Gubaiduliną (8/3). I. Serapinaitė buvo pajėgesnė ir prieš G. Gubaiduliną, ir prieš D. Rimšaitę (5/6).

Šeštame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė pralaimėjo turkei Ilkei Ozyuksel, bet įveikė ukrainietę Anastasiją Spas (9/4). Po šešių turų Laura su 154 taškais tapo laikina lydere. I. Serapinaitė pralaimėjo ir A. Spas, ir I. Ozyuksel (5/8)

Septintame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė pralaimėjo japonei Natsumi Tamonagai, bet nugalėjo Kazachstano atstovę Jeleną Potapenko (10/5). I. Serapinaitė įveikė ir J. Potapenko, ir N. Tamonagai (7/8).

Aštuntame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė nusileido prancūzei Elodie Clouvel ir pralaimėjo egiptietei Haydy Morsy (10/7). Varžovių pranašumą turėjo pripažinti ir I. Serapinaitė (7/10). Tai pirmas toks Lietuvos rinktinei nesėkmingas turas šiose varžybose.

Devintame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė pranoko baltarusę Anastasiją Prokopenko ir pralaimėjo brazilei Yanei Marcia Marques (11/8). I. Serapinaitė nugalėjo ir brazilę, ir baltarusę (9:10).

Dešimtame rate lietuvių varžovės buvo italės. L. Asadausaitė-Zadneprovskienė laimėjo prieš Claudią Cesarinį ir prieš Alicę Sotero (13/8). I. Serapinaitė taip pat įveikė C. Cesarinį, bet pralaimėjo A. Sotero (10/11).

Vienuoliktame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė pranoko vokietę Anniką Schleu, bet pralaimėjo vienai pagrindinių savo priešininkų Lenai Schoneborn (14/9). I. Serapinaitė nusileido ir A. Schleu, ir L. Schoneborn (10/13).

Dvyliktame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė ir I. Serapinaitė pasidalino (11/14) po pergalę su kinėmis Qian Chen ir Xiaonan Zhang.

Tryliktame rate lietuvių laukė akistata su amerikietėmis. L. Asadausaitė-Zadneprovskienė šventė pergalę prieš Isabellą Isaksen, bet nepelnė taško už kovą su Margaux Isaksen. I. Serapinaitė pralaimėjo abi kovas.

Keturioliktame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė pralaimėjo lenkei Oktawijai Nowackai, bet įveikė Anną Maliszewską (17/12). I. Serapinaitės rezultatas dvikovoje su lenkėmis buvo toks pats (12/17).

Penkioliktame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė laimėjo prieš meksikietę Tamarą Vegą, bet pralaimėjo Sunwoo Kim iš Pietų Korėjos (18/13). I. Serapinaitė nugalėjo abi varžoves (14/17).

Šešioliktame rate L. Asadausaitė-Zadneprovskienė pralaimėjo Isabel Brand iš Gvatemalos, bet laimėjo prieš airę Natalyą Coylę (19/14). I. Serapinaitė su tomis pačiomis priešininkėmis pasidalino po pergalę ir pralaimėjimą. (15/18).

Paskutiniame septynioliktame ture L. Asadausaitė-Zadneprovskienė nusileido ir kubietei Leydi Laurai Moyai ir čekei Barborai Kodedovai (19/16). I. Serapinaitė taip pat pralaimėjo ir kubietei, ir čekei (15/20).

Ketvirtadienį vyrų fechtavimo varžybos prasidės 20.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)