„Toks yra sportas, nieko nepadarysi. Tik dar nesitiki... Ketveri metai pasiruošimo, darbo. Norėjosi nudžiuginti Lietuvą... Bet ne visada nugali stipriausi“, - konstatuoja lietuvė. Galutinėje įskaitoje Laura liko 31-a (1072 taškai).

Rio olimpinėje konkūrų arenoje pasirodžius žirgui Calgary Z iškart buvo galima pastebėti, kad kažkas ne taip: žirgas nervingai reagavo į raitelių komandas. Būtent šis žirgas teko L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir egiptietei Haydy Morsy. Pastarąją žirgas dukart numetė, o jojant Laurai apskritai nešoko per kliūtis – lietuvė buvo eliminuota ir konkūre nepelnė nė taško. Taip nuplaukė ir galimybė kovoti dėl olimpinio medalio.

„Sėkmė ne mano pusėje. Sėkmė nusisuko ir ištraukiau tokį žirgą, kuris labiau bijojo, nei aš. Toks jausmas, kad žirgas pirmą kartą dalyvauja tokioje minioje ir tiesiog atsisako joti. Visiškai. Per apšilimą aš padariau viską, jis man puikiausiai šoko, be jokių klaidų, o išėjus į aikštę aš jutau, kaip jis dreba iš baimės. Aš iškart jaučiau, kad kažkas negerai. Aš jį nubaudžiau, bet buvo jau viskas – ne mano jėgom jau buvo priversti jį šokti. Aš galėjau kovoti dėl medalio, galėjau padaryti klaidų jojime ir tai būtų šansas. Šiek tiek pikta, kad jojimas pas mums lemia labai daug“, - kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Nors šansų ir nebuvo, paskutinėje – bėgimo ir šaudymo – rungtyje lietuvė pasiekė olimpinį rekordą (12 min. 1,01 sek.).

„O geras! Net nežinojau, bet kaip ir įprasta. Aš tiesą sakant bėgau jau dėl savęs. Ruošiausi ir būtų gaila viską mesti ir nebėgti, bet jei tai būtų kova dėl medalių tai gal būčiau galėjusi dar stipriau, bet labai džiaugiuosi, kad pasiekiau rekordą netgi bėgdama iš paskutinių vietų. Džiugi naujiena. Tai vienintelis fainas dalykas, kuris mane džiugina“, - kalbėjo Laura.

Sunkiai balne besilaikiusi H. Morsy galėjo kiek pakoreguoti situaciją, jei nebūtų kritusi, kai žirgas nešoko per kliūtį. Jei egiptietė taip pat būtų eliminuota dėl žirgo nešokimų, lietuvė būtų galėjusi pakeisti žirgą.

„Kodėl ji neišsilaikė?! Ji silpna jojikė, labai blogai darė apšilimą. Man labai nepatiko, mūsų treneriams labai nepatiko, kaip ji darė apšilimą. Aikštėje krito – visiškas darė nesąmones. Po tokio jojimo reikia, kad žirgas vėl pajustų normalų jojimą, normalų šokimą. Jau reikia su juo padirbėti ne vieną dieną. Aš su juo apšilau, o šalia stovėjo jo savininkas ir man neturėjo jokių priekaištų. Labai senai buvo, kad nulis būtų jojime, bet kad taip nutiks olimpinėse žaidynėse – net negalėjau pagalvoti, kad taip atsitiks“, - kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Lietuvės teigimu, Rio žirgai apskritai nebuvo tinkamai paruošti.

„Aš abejoju, ar mano žirgas dalyvauja varžybose, nes jo atsisakymas šokti ir tokia baimė... Nežinau. Toks jausmas, kad jis čia pirmą kartą atvestas. Taip neturėtų būti“, - apgailestavo penkiakovininkė.

Po nusivylimo sportininkė jau žvelgia į Japoniją, kur vyks 2020 m. olimpiada.

„Ketveri metai greitai praeis – atsigriebsiu. Aišku, norisi startuoti Tokijuje. Tokie nusvylimai dar labiau skatina stengtis ir nesustoti“, - teigė L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Kita Lietuvos atstovė 21 metų Ieva Serapinaitė užėmė 29-ąją vietą (1183).

„Ne to tikėjausi – fechtavimas pakišo koją, jojimas pakišo koją. Bėgime jau sunku prisiversti, nes čia įspūdingo rezultato jau nebūtų. Taip ir teko baigti varžybas. Mano žirgas buvo neramus, jau apšilime vos susitvarkiau. Per apšilimą dar lyg normaliai šoko, bet išėjus į ringą jis pasiuto. Labai dideliais tempais jojo. Pora kartų gal ir mano kaltė buvo, kad kliūtys krito. Toks jau žirgas. Kita panelė su šiuo žirgu tris kliūtis numetė“, - kalbėjo I. Serapinaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (498)