Kuomet dėl čiurnos skausmų tausoti teko Mantą Kalnietį, Jonui Kazlauskui itin pravertė rezerve paliktas „tryliktasis“ – 22-ejų įžaidėjas V. Kariniauskas.

Graikijos antroje lygoje sezoną praleidęs alytiškis buvo netikėtas J. Kazlausko pasirinkimas nuo pat pasirengimo olimpinėms žaidynėms pradžios, bet ilgainiui ėmė pateisinti pasitikėjimą.

Nors ir negavęs vietos galutinėje komandos sudėtyje, V. Kariniauskas sutiko žaisti draugiškose rungtynėse Ispanijoje ir kartu su rinktine keltis į Pietų Ameriką.

„Jaučiuosi labai gerai. Man tai – pirmas kartas, nauja patirtis. Malonu dirbti su geriausiais Lietuvoje žaidėjais ir treneriais. Ateičiai turėsiu geros patirties. Stengiuosi išnaudoti kiekvieną minutę ir padėti Lietuvai“, – basketnews.lt sakė buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšinio mokyklos auklėtinis.

Pirmoji karjeroje vasara su nacionaline komanda V. Kariniauskui, be abejo, duoda daug naudos. O rinktinei jis naudingas bus tuo atveju, jei kas nors iš pagrindinio dvyliktuko olimpiados išvakarėse patirtų traumą.

Todėl J. Kazlauskas skatina jaunąjį atakų organizatorių būti pasiruošusį iki paskutinės minutės.

„Treneris pasakė, kad tai dar – ne viskas, turiu dirbti toliau. Kiekvieną dieną stengiuosi įrodyti jam, kad esu vertas rinktinės“, – pareiškė V. Kariniauskas.

Šeštadienį progų jis gali sulaukti ne tik treniruotėse, bet ir varžybose. Lietuviai San Paule (Brazilija) styguos savo žaidimą grumdamiesi su australais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)