„Julija Jefimova turi rezervinę teisę pateikti apeliaciją teismui, kuris Brazilijoje dirbs nuo rugpjūčio 27 dienos. Manau, kad tokia apeliacija bus pateikta“, – naujienų agentūrai TASS sakė Rusijos plaukimo rinktinės treneris Sergejus Kolmogorovas.

IOC sekmadienį leido Rusijos delegacijai dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, išskyrus 67-is jau anksčiau iš žaidynių diskvalifikuotus šios šalies lengvaatlečius, tačiau ties 12-os kitų sportininkų, kurie kada nors buvo įsivėlę į dopingo istorijas, pavardėmis buvo pakibę klaustukai.

Tarp tokių buvo ir viena pagrindinių 19-metės Lietuvos olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės varžovių, plaukikė iš Grozno Julija Jefimova.

Bet pirmadienio vakarą FINA J. Jefimovos neišgelbėjo – ji paskelbė visiškai palaikanti IOC poziciją, pagal kurią praeityje dėl dopingo vartojimo diskvalifikuoti rusai netenka teisės startuoti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Be jos durys užtrenktos dar šešiems Rusijos plaukikams: Darijai Ustinovai, Natalijai Lovcovai, Anastasijai Krapivinai, Michailui Dovgaliukui, Vladimirui Morozovui ir Nikitai Lobincevui.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės startuos jau po 11 dienų – rugpjūčio 5-ąją Brazilijoje.

2013 metų spalio mėnesį J. Jefimovos organizme aptiktas draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas (DHEA). Už tai FINA Rusijos sportininkei skyrė 16 mėnesių diskvalifikaciją. Bet jai toks sprendimas buvo gana palankus, nes iš karto po diskvalifikacijos ji galėjo dalyvauti 2015 metų pasaulio čempionate Kazanėje.

Vis tik keturiskart pasaulio čempionė į dopingo kontrolierių rankas pateko ir antrą kartą, kai jos mėginyje buvo rasta meldoniumo, kuris draudžiamu preparatu tapo nuo 2016 metų sausio 1-os dienos, tačiau apie tai sportininkai buvo informuoti 2015-tųjų rugsėjo pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (857)