„Lietuvos rinktinė turnyrą pradėjo trimis pergalėmis iš eilės, tačiau vėliau sekė duobė. 50 taškų. Taip, būtent penkiasdešimt taškų buvo pralaimėta Ispanijai, o vėliau nusileista ir Kroatijai, kuriai atiteko B grupės nugalėtojos titulas“, – rašo M. Steinas.

Anto jo, ketvirtfinalyje tarp lietuvių ir australų itin didelę reikšmę turės J. Valančiūno ir australų vidurio puolėjo Andrew Boguto dvikova. Ir jeigu itin blankiai šiame turnyre rungtyniaujantis Jonas ir vėl bus tik savo paties šešėlis, Lietuvos rinktinei tai nežada nieko gero.

„Šiame ketvirtfinalyje aikštę žengs dvi bene geriausiai fiziškai aikštėje atrodančios rinktinės. Tačiau Charleso Barkley numylėtinis, Toronto "Raptors" legionierius J. Valančiūnas tiesiog privalės pademonstruoti žymiai didesnį savo potencialą prieš australų aukštaūgius – Aroną Baynesą ir Andrew Bogutą nei katastrofiškai pralaimėtose rungtynėse ispanams dvikovose su Pau Gasoliu“, – pažymi M. Steinas.

Jo sudarytame reitinge australai iš aštuntosios pozicijos šoktelėjo netgi į antrąją ir yra laikomi vienais iš realiausių pretendentų į žaidynių sidabrą.

Kaip rašo analitikas, panašu, kad nė viena kita komanda šiame turnyre nenori medalių iškovoti labiau, nei Australijos rinktinė ir tai yra pagrindinis šios komandos variklis kelyje į pergales ir triumfą.

„Po pergalių prieš Kroatiją ir Prancūziją šios viltys tikrai nėra laužtos iš piršto. Australija – tai vieną iš geriausių puolimų demonstruojanti komanda šiame turnyre. Taip, mačas bus nervingas, nes vienas kluptelėjimas gali nubraukti visas svajones. Tačiau Patty Millso, A. Boguto ir Matthew Dellavedovos vedami Okeanijos atstovai rungtynėms yra nusiteikę itin kovingai“, – pažymi M. Steinas.

Primename, kad Lietuvos ir Australijos rinktinės tarpusavyje susikaus nuo 17 val.

Vienu iš mūsiškių lyderių prieš turnyrą laikytas J. Valančiūnas Rio de Žaneire kol kas rungtyniauja labai blankiai. Vidutiniškai per rungtynes aikštėje vidurio puolėjas praleidžia po 23,8 min., tačiau pelno tik po 7 taškus, atkovoja po 6,8 kamuolio ir renka po 8,2 naudingumo balo.

ESPN rinktinių reitingas
(vieta, vieta ankstesniame reitinge, rinktinė)

1.(1)JAV
2.(8)Australija
3.(2)Ispanija
4.(3)Prancūzija
5.(5)Serbija
6.(9)Kroatija
7.(4)Lietuva
8.(6)Argentina
9.(7)Brazilija*
10.(10)Nigerija*
11.(11)Venesuela*
12.(12)Kinija*

*jau baigė pasirodymą turnyre

Rio2016 krepšinio turnyro ketvirtfinalio tvarkaraštis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)