Antrajame pusfinalio plaukime lietuvis finišavo penktas, o į finalą prasibrovė keturi geriausi plaukimo dalyviai.

Distanciją Ignas įveikė per 35,168 sek. – šis rezultatas šiek tiek prastesnis, nei Ignas pademonstravo atrankos plaukime.

Nuo ketvirtąją vietą užėmusio ir bilietą į A finalą iškovojusio Latvijos atstovo Aleksejaus Rumiancevo lietuvį skyrė 0,446 sek.

Be latvio, už I. Navakauską antrajame pusfinalio plaukime distanciją greičiau įveikė Prancūzijos, Australijos ir Italijos atstovai. Lietuviui pavyko pralenkti Vengrijos, Argentinos ir Pietų Korėjos baidarininkus.

Iš pirmojo pusfinalio plaukimo į finalą pateko D. Britanijos, Vokietijos, Ispanijos ir Kanados atstovai.

Visgi žaidynės jų debiutantui I. Navakauskui dar nėra baigtos. Jis šeštadienį 15 val. varžysis B finale. Jame baidarininkai išsiaiškins, kam žaidynėse atiteks 9-16 vietos.

Tarp visų pusfinalio dalyvių I. Navakausko laikas buvo dešimtas.

Primename, kad šių metų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas atrankos varžybose distanciją įveikė per 35,144 sek. ir trečiame plaukime į priekį praleido D. Britanijos, Australijos ir Serbijos irkluotojus. Lietuvos buvo greitesnis už Švedijos, Argentinos ir Egipto atstovus. Iš šio plaukimo į pusfinalį nepateko vienintelis egiptietis.

Iš pirmojo plaukimo į pusfinalį prasimušė Vokietijos, Italijos, Kanados, Latvijos ir Ekvadoro irkluotojai, iš antrojo – Prancūzijos, Ispanijos, Vengrijos, Rusijos ir Pietų Korėjos baidarininkai.

Tarp visų 22 atrankos varžybose dalyvavusių baidarininkų I. Navakausko rezultatas buvo 10-as.

Ketvirtadienį olimpinėje lagūnoje bronzos medalį 200 m distancijoje iškovojo dvivietės baidarės irkluotojai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, penkti 1000 m nuotolyje finišavo Andrejus Olijnikas ir Ričardas Nekriošius, o nesėkmę pusfinalyje patyręs kanojininkas Henrikas Žustautas B finale buvo trečias ir galutinėje įskaitoje liko vienuoliktas.

„Visi varžovai seniai išanalizuoti, viskas aišku, kas ką gali. Dabar viskas priklauso nuo paskutinių valandų, kaip sportininkas sugebės save mobilizuoti, nuteikti ir kokią taktiką pasirinks varžybų metu. Trenerio žodžiai yra viena, bet sportininkas sprendimą priims pats. Jam reikia sukurti teigiamą aplinką , kad jis savimi patikėtų ir gerai jaustųsi prieš startą, o toliau jis vienas lieka pats su savimi. Toje aplinkoje, kuri jį supa dabar, nuotaikos svyruoja labai didele amplitude nuo didelių nusivylimu iki didelės euforijos. Ką Ignas joje suras, ką iš jos pasiims, taip ir lenktyniaus“, – dar prieš startą teigė I. Navakausko treneris Romualdas Petrukanecas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)