Apie tai rašo prancūzų sporto leidinys „L'Equipe“.

Tiesa, šio tikslo kartelė užkelta aukštai: jamaikietis pastarosiose žaidynėse Londone ir Pekine skynė aukšiausios prabos medalius individualiose 100 ir 200 metrų bėgimo rungtyse bei komandinėje estafetėje 4 po 100 metrų.

„Kiekvienais metais aš kartodavau, kad ši sezonas yra svarbiausias, tačiau šį kartą taip ir yra iš tikrųjų. Tai mano paskutinės žaidynės ir jose sieksiu rezultato, kurio anksčiau dar niekas nėra pasiekęs. Noriu palikti ateinančioms kartoms iššūkio vertus pasiekimus, tegul pabando juos pagerinti“, – filosofiškai kalbėjo U. Boltas.

Paklaustas, ar kalba apie karjeros pabaigą, sportininkas nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Mano treneris sako, kad jam jau atsibodo klausytis apie man karjeros pabaigą. Jis sako: „Useinai! Jeigu nori, gali tęsti iki 2020-ųjų. Tik kiekvienais metais iškelk sau tikslą.“

Aš, žinoma, netikiu, kad „tempsiu“ iki 2020-ųjų, tačiau 2017-aisiais dar galėčiau sudalyvauti pasaulio čempionate Londone. Jeigu tik rasiu motyvacijos, kodėl ne?“ – mįslingai kalbėjo U. Boltas.

Nepaisant titulų gausos greičiausiu planetos žmogumi tituluojamas sportininkas nosies neriečia ir tradiciškai gyvena kartu su kitais atletais olimpiniame kaimelyje.

„O kaip gi – juk žaidynės vyksta būtent čia“, – pastebi jis. „Paprastai, likus kelioms savaitėms iki žaidynių apima jaudulys, tačiau jis išgaruoja, kai tik įsikuriu olimpiniame kaimelyje. Aš čia pasikraunu ypatingos energijos. Man patinka šios emicijos, taip pajunti gyvenimą. Būtent šis kaimelis skiria olimpines žaidynes nuo visų kitų varžybų“, – tikino sprinteris.

Į pirmąjį startą jis stos jau šį šeštadienį, kai prasidės kvalifikaciniai vyrų 100 metrų bėgimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)