T. Šuškevičius pusę distancijos nužingsniavo 53-ias. Iki finišo likus 5 km, lietuvis buvo 31-as, bet paskui jį dar aplenkė Rumunijos ir Portugalijos sportininkai.

Pasibaigus varžyboms buvo diskvalifikuotas trečias finišavęs japonas Hirookis Arai ir Lietuvos ėjikas pakilo į 32-ą vietą.

T. Šuškevičius 32-as buvo ir Pekino olimpiadoje, o Londono olimpinėse žaidynėse užėmė 43-ią vietą.

Olimpinių žaidynių debiutantas 24-erių metų Arturas Mastianica finišo nepasiekė. Jis 35 km atkarpą įveikė 47-as.

Olimpiniu čempionu tapo praėjusių metų pasaulio čempionas slovakas Matejus Tothas – 3 val. 40 min. 58 sek. Sidabro medalį, kaip ir Pekino olimpiadoje, pelnė Londono olimpinių žaidynių čempionas australas Jaredas Tallentas. Jis nuo nugalėtojo atsiliko 18 sek. Bronzos medalis po japono diskvalifikacijos atiteko kanadiečiui Evanui Dunfee (+40 sek.).

Iš 80-ies startavusių ėjikų klasifikuoti 48. 19 sportininkų nefinišavo, o 13 buvo diskvalifikuoti.

20.30 val. Lietuvos laiku prasidės moterų 20 km sportinio ėjimo varžybos. Jose dalyvaus trys lietuvės – 33-ejų metų Neringa Aidietytė, 20-metė Živilė Vaiciukevičiūtė ir 31-erių metų Brigita Virbalytė-Dimšienė.

N. Aidietytei ir B. Virbalytei-Dimšienei tai bus jau antrosios olimpinės žaidynės. Brigita Londone finišavo 25-a, Neringa – 38-a. Ž. Vaiciukevičiūtė – olimpinių žaidynių debiutantė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)