„Takelis man nesvarbu – kiekviename yra vandens. Numeris prie starto bokštelio – tik skaičius, man nėra skirtumo, koks jis“, – po pusfinalio plaukimo DELFI patikino Londono olimpinė čempionė.

Jei prieš ketverius metus ji niekam neužleido patogiausiu laikomo ketvirto takelio, Rio de Žaneiro žaidynių finale teks darbuotis šeštajame.

Pusfinalio etape R. Meilutytė buvo ketvirta (1:06,44), tokią pačią vietą ji užėmė ir atrankos varžybose (1:06,35).

Nors antro plaukimo laikas buvo prastesnis, 19-metė sportininkė teigė esanti labiau patenkinta būtent juo, o rezultatas kol kas nesąs svarbiausia aplinkybė.

Tą patį dar prieš 100 m plaukimo krūtine rungties pradžią tvirtino ir R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas, kartu su auklėtine analizuosiantis jos ligšiolinį pasirodymą ir ieškosiantis paliktų spragų.

„Su treneriu aptarsime visą procesą – bus matyti, kokios klaidos, ką pagerinti. Po kiekvieno plaukimo su juo kalbamės, stengiamės nustatyti, ką darėme blogai. Tokia mūsų rutina“, – aiškino plaukikė.

Kokia jos programa iki finalo?

„Dabar – poilsis, atsigavimo priemonės. Nieko ypatinga. Kaupsiuosi finalui. Žvilgsnis į lubas? Panašiai. Tą dieną reikia praleisti prasmingai, bet per daug nieko veikti irgi negalima, nes reikia taupyti jėgas“, – sakė R. Meilutytė.

Patikrinta priemonė, padedanti susikaupti, jai yra muzika. Sportininkė kiekvieną kartą iš rūbinės į starto zoną išeina užsidėjusi ausines.

Kokios dainos lietuvė klausėsi prieš pusfinalį?

„Neprisimenu, – ilgai pamąsčiusi, konstatavo R. Meilutytė. – Daina man tėra minčių fonas, o galvoju tuo metu tik apie savo plaukimą. Jeigu muzika man siejasi su kažkuo teigiamu, geromis treniruotėmis, kažkiek tai padeda.“

Kitais paskutinės varžybų dienos užsiėmimais gali tapti filmas, knyga. Viskas?

„Kartais dar ką nors papeckioju ant popieriaus, kokioje nors knygutėje“, – juokdamasi prisipažino olimpinė čempionė.

Beje, akylesni žiūrovai per TV transliacijas galėjo pastebėti ant R. Meilutytės kūno ne vieną mėlynę. Jos – specialios taurių terapijos, padedančios atsigauti sportininkų raumenims ir gerinančios kraujotaką, žymės.

Olimpinis 100 m plaukimo krūtine finalas vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 4.54 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)