Su Š.Jasikevičiumi nesutinka

Jie pažįsta vieni kitus kaip nuluptus ir vien šią vasarą dukart mėgino jėgas tarpusavio rungtynėse. Trečiadienį Londone Lietuvos ir Rusijos krepšininkai išsiaiškins, kurie iš jų vertesni vietos tarp keturių stipriausių olimpiados komandų.

Niekas nenuneigs, kad bent jau iki šiol tvirtesniu žingsniu link tikslo žygiavo rusai, pakeliui įveikdami Europos čempionus ispanus 77:74 ir laimėdami B grupės varžybas.

Savo komandos ligšioliniu žaidimu liko patenkintas ir D. Blattas.

„Turime geresnę komandą nei prieš ketverius metus Pekine ir tokį patį ryžtą kaip praėjusiame Europos čempionate. Daug kas pasakytų, kad didžiausia staigmena olimpiniame krepšinio turnyre – Rusijos pergalė grupės varžybose. Bet aš taip nemanau“, – Lietuvos žurnalistams teigė strategas.

Tačiau kartu jis tikina, kad Lietuvos rinktinės įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius suklydo sakydamas, jog rusai džiaugiasi ketvirtfinalyje susitikę lietuvius.

„Esame laimingi tik dėl to, kad apskritai pasiekėme ketvirtfinalį. Manau, dėl to paties džiaugiasi ir lietuviai“, – sakė specialistas.

Veteranų privalumas – sugebėjimas žaisti tada, kai labiausiai reikia

Ruošdamasi olimpiniam atrankos turnyrui Venesueloje Lietuvos rinktinė Hjustone pralaimėjo Rusijai 69:77, o prieš pat olimpiadą Maskvoje leidosi sutriuškinama tų pačių varžovų rezultatu 79:101.

Abejus žaistus draugiškus mačus lietuviai rusams pralaimėjo ir praėjusiais metais.

„Draugiškos rungtynės neturėtų mums suteikti daugiau pasitikėjimo, nes man jų rezultatai visiškai nerūpi, tai – tik pasiruošimas. Tuo tarpu faktas, kad Lietuvos ekipa turi daugiau veteranų, suteikia jai pranašumą. Lietuviai geriau žino, kaip žaisti tokias lemiamas rungtynes, bet aš tikiu, kad mes esame labiau alkani“, – svarstė D. Blattas.

Didelių taktinių staigmenų ketvirtfinalio mūšyje buvęs K. Kemzūros bendražygis Italijos bei Rusijos klubuose nesitiki ir pabrėžia, kad laimės tie, kurie atkrintamųjų varžybų etapą pasiekė geresnės sportinės formos.

„Daugiausiai dėmesio skyrėme tam, kaip atsigauti po penkerių rungtynių grupės varžybose. Šiuo kritiniu metu mums svarbiausia pademonstruoti geriausią savo žaidimą“, – kalbėjo D. Blattas.

Lietuva ir Rusija olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje susigrums trečiadienį, 16 val Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)