Pirmoje rungtynių pusėje savo sąlygas diktavę ispanai sužaidus du kėlinius pirmavo 37:29, o trečiojo kėlinio viduryje įgijo netgi 14 taškų pranašumą (50:36), tačiau kroatai nenuleido rankų.

Itin sėkmingai Aleksandro Petrovičiaus auklėtiniai pradėjo ketvirtąjį kėlinį, kuriame surengė spurtą 10:2 ir po Luko Babičiaus dėjimo išsiveržė į priekį – 56:55.

Nuo tada prasidėjo tikras nervų karas. Likus žaisti 1 min. 31 sek. Darko Planiničius vėl išlygino rezultatą (67:67), o netrukus po žioplos Sergio Rodriguezo klaidos aikštės viduryje Krunoslavas Simonas perėmė kamuolį ir žaibišką ataką užbaigė dviem taškais, vėl išvesdamas kroatus į priekį (69:67).

Po nesėkmingos ispanų atakos K. Simonas buvo sustabdytas pražanga ir realizavo abu baudų metimus – 71:67. Visgi į tai tritaškiu atsakė Nikola Mirotičius, sumažindamas kroatų atsilikimą iki 1 taško (71:70), likus žaisti 12 sek.

Pražanga sustabdytas Dario Šaričius pataikė vieną baudą (72:70), o netrukus pats paskutinę sekundę blokavo P. Gasolio metimą iš po krepšio ir nulėmė sensacingą pergalę.

Rezultatyviausias kroatų gretose buvo Bojanas Bogdanovičius, per 35 min. pelnęs 23 taškus (5/7 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai). 11 taškų pridėjo D. Planiničius, 10 – Krunoslavas Simonas. Mačo herojus D. Šaričius pelnė 5 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Rimo Kurtinaičio prieš olimpines žaidynes sukritikuotas P. Gasolis šiose rungtynėse surengė tikrą šou, tačiau ispanų tai neišgelbėjo. Vidurio puolėjas pelnė net 26 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, pataikydamas 8 iš 13 dvitaškių ir 3 iš 4 tritaškių. 19 taškų pridėjo Nikola Mirotičius, 10 – S. Rodriguezas, 9 – Sergio Llullas.

Primename, kad šis mačas tapo išskirtiniu 36-erių Ispanijos rinktinės veteranui Juanui Carlosui Navarro. Ispanui tai jau penktosios olimpinės žaidynės per itin ilgai trunkančią karjerą. J. C. Navarro taps vos ketvirtuoju krepšininku, pasiekusiu šį rezultatą – iki šiol penkiose olimpinėse žaidynėse yra dalyvavę tik trys krepšininkai – legendinis Puerto Riko krepšininkas Teo Cruzas, bei australų ir brazilų superžvaigždės – Andrew Gaze‘as ir Oscaras Schmidtas.

Pirmą kartą olimpiečiu J. C. Navarro tapo 2000-aisiais, Sidnėjuje. Vėliau jis dalyvavo ir 2004-ųjų Atėnų, ir 2008-ųjų Pekino, ir 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse. Pekine ir Londone su rinktine ispanas tapo sidabro medalio laimėtoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)