A. Didžbalis Rio iškėlė 392 kilogramus (177 kg rovimu ir 215 kg stūmimu) bei nusileido tik baltarusiui Vadimui Strelcovui (395 kg) ir Sohrabui Moradi iš Irano (403 kg). Lietuvis itin sunkiai pradėjo savo pasirodymą ir pirmais dviem mėginimais neįveikė užsiprašyto 177 kg svorio bei atsidūrė ties iškritimo riba.

„Viskas arba nieko - nenorėjau, kad viskas išsprūstų iš rankų", - paaiškino sportininkas.

Laimei, mūsiškis surado savyje jėgų ir pademonstravo tikrą kovotojo charakterį – paskutiniu, trečiu, bandymu štangą iškėlė ir įpusėjus varžyboms buvo antras.

„Sudėtinga kažką pasakyti. Atrodė, kad apšilimo sektoriuje viskas gerai klostėsi, tačiau išėjus patys matytėte, kas įvyko. Džiugu, kad su tokiu rezultatu pavyko prasibrauti tarp trijų stipriausių pasaulio valstybių. Bet dėl rezultato man gėda. Esu maksimalistas, bet yra kaip yra - džiaugiuosi, kad turiu bronzą“, - kalbėjo A. Didžbalis.

Sunkiaatletis teigė, jog yra pajėgus pasiekti kur kas geresnį rezultatą.

„Faktas. Kaip pavyzį galiu pasakyti, kad Lietuvos čempionate rezultatas buvo 406 kg. Tai matote, potencialas yra, bet kaip bebūtų jaudulys daro savo. Nekasdieninės juk varžybos ir spaudimas buvo. Sunku tikrai“, - teigė A. Didžbalis.

Spaudos konferencijoje pažymėta, kad tai pirmasis Lietuvos sunkiaatlečių medalis per visą olimpinių žaidynių istoriją.

A. Didžbalis taip pat nekomentavo dopingų skandalų – starto išvakarėse dėl dopingo vartojimo buvo pašalinti du Lenkijos sportininkai.

„Aš ne teisėjas – mano darbas yra kelti štangą ir sportuoti“, - kalbėjo A. Didžbalis.

Jei pagrindinėje arenoje sportininaks tryško džiaugsmu, tai kalbėdamas su žurnalistais A. Didžbalis džiaugsmu jau netryško.

„Išsikroviau“, - paaiškino A. Didžbalis.

Tuo tarpu užsienio žiniasklaida domėjosi, ar Aurimas prieš olimpiadą nesitreniravo gimnatsikos - žurnalistai prisiminė sunkiaatkečio salto.

„Ne, neisitreniravau", - juokėsi lietuvis.

Užsienio žiniasklaida taip pat klausė, kas Aurimui yra didžiausia motyvacija.

„Motyvaciją man teikė arenoje matomi žali marškinėliai - tai Lietuvos sirgaliai. Taip pat jaučiau palaikymą Lietuvos žmonių, kurie stebėjo varžybas per televiziją", - kalbėjo sportininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)