F. Susbielesas leido suprasti, kad abi Senojo žemyno rinktinės gali būti susitarusios tarpusavyje ir paskutinis grupės mačas bus tik formalumas, skelbia ispanų portalas AS.com.

Tai – ne iš piršto laužti ispanų teiginiai, nes mintimis apie įtarinėjimus F. Susbiellesas viešai pasidalijo socialiniame tinkle „Twitter“ bei duodamas interviu Argentinos radijui.

Anot argentiniečio, įtarimai jam ėmė kilti dar netikėtumų kupiname ketvirtajame ture, kai Jono Kazlausko rinktinė tiesiog beviltiškai (59:109) pralaimėjo Ispanijai, o Kroatija netikėtai 76:90 nusileido akivaizdžia grupės autsaidere laikytai Nigerijos rinktinei.

„Tai buvo keistos, labai keistos rungtynės“, – pareiškė F. Susbiellesas.

Manoma, Lietuvos rinktinė gali tyčia pralaimėti Kroatijai, kuriai tai reikštų pirmąją vietą grupėje ir galimybę išvengti susitikimo su JAV jau ketvirtfinalio etape.

Šiuo atveju Lietuva taip pat liktų itin patenkinta susidariusia situacija –– į kitą etapą ji žengtų iš trečiosios pozicijos, ketvirtfinalyje žaistų su australais ir taip pat išvengtų galimybės susikauti su amerikiečiais iki pat finalo.

„Argentinos krepšinio konfederacija daro visus reikiamus žingsnius, kad atkreiptų atsakingų žmonių dėmesį į įtartinas situacijas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė F. Susbiellesas.

Kaip „švaraus“ žaidimo pavyzdį prezidentas pateikė savo šalies rinktinę.

„Argentina – visuomet kovoja tik dėl pergalės. Mes niekada nespekuliuojame. Mes didžiuojamės tuo, kas esame. Tai pavyzdys ir teisingumas“, – parašė jis.

Kaip informavo šaltinis Argentinos krepšinio konfederacijoje, tokie vieši žingsniai daromi tam, kad priverstų lietuvius šias rungtynes žaisti pilna jėga.

Dar tiesmukiau nei F. Susbiellesas, Lietuvos rinktinę užsipuolė NBA žaidėjas Greivis Vasquezas. Olimpinėse žaidynėse nežaidžiantis gynėjas pareiškė, kad Lietuva jau ne pirmą kartą elgiasi negražiai ir prisiminė 2012-ųjų olimpiados atranką Karakase.

Anot jo, tąsyk, įveikusi Venesuelą, Lietuvos rinktinė specialiai pasitaupė ir antrąsias grupės rungtynes tyčia pralaimėjo Nigerijai, taip eliminuodama iš kovos dėl kelialapio šeimininkus venesueliečius.

„Lietuva vėl daro tą patį, ką darė Karakase rungtynėse su Nigerija. Jūs mane suprasite“, – savo socialinio tinklo profilyje parašė G. Vasquezas, visai neseniai dar pats viešėjęs Lietuvoje ir su mūsiškiais žaidęs kontrolines rungtynes.

Primename, kad Lietuvos ir Kroatijos rinktinių rungtynių rezulatas tiesioginės įtakos turi ir Argentinos rinktinei, dėl ko ir kelia paniką F. Susbiellesas.

Jeigu šį mačą, kaip spėjama, laimės kroatai, o patys argentiniečiai paskutinėse rungtynėse neatsilaikys prieš Ispaniją, Pietų Amerikos atstovai kris į paskutinę grupės vietą ir su JAV susikaus jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Paskutinio B grupės turo tvarkaraštis:

Rugpjūčio 16 d., antradienis

1.00 val. Ispanija – Argentina

4.30 val. Lietuva – Kroatija

Visi galimi B grupės scenarijai:

Lietuva – 1 vieta: jei įveikia Kroatiją;
Lietuva – 3 vieta: jei pralaimi Kroatijai;

Argentina – 1 vieta: jei įveikia Ispaniją, o Kroatija nugali Lietuvą;
Argentina – 2 vieta: jei įveikia Ispaniją, o Lietuva nugali Kroatiją;
Argentina – 3 vieta: jei pralaimi Ispanijai, o Lietuva įveikia Kroatiją;
Argentina – 4 vieta: jei pralaimi Ispanijai, o Kroatija įveikia Lietuvą;

Kroatija – 1 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Ispanija nugali Argentiną;
Kroatija – 2 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Argentina nugali Ispaniją;
Kroatija – 3 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Argentina nugali Ispaniją;
Kroatija – 4 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Ispanija nugali Argentiną;

Ispanija – 2 vieta: jei nugali Argentiną;
Ispanija – eliminuota: jei pralaimi Argentinai;

Brazilija – 4 vieta: jei Ispanija pralaimi Argentinai;
Brazilija – eliminuota: jei Ispanija įveikia Argentiną;

Nigerija – eliminuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (607)