Nuotaikingas A. Didžbalio, jo trenerio Bronislavo Vyšniausko ir kineziterapeuto Eugenijaus Vizbaro sutiktuves Klaipėdoje organizavo buvęs sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas. Pats ketveriose vasaros olimpinėse žaidynėse dalyvavęs buvęs sportininkas, šiuo metu paniręs į verslą, tapo ir renginio vedėju.

„Mano svajonė buvo olimpinėse žaidynėse iškovoti medalį, nedaug trūko, buvau penktas. Aurimas įgyvendino ir mano svajonę“, – emocijas vos tramdė R. Vyšniauskas.

Į sutiktuvių vietą prie R. Vyšniausko kavinės „Vyšnia“ sunkiaatlečių komanda atvyko visureigiu, kurį atlydėjo policijos motociklas.
Kai A. Didžbalis, B. Vyšniauskas ir E. Vizbaras lipo į sceną, R. Vyšniauskas negalėjo suvaldyti ašarų. „Tokia jaudinanti akimirka būna labai retai“, – pripažino buvęs sportininkas.

Jaudulio neslėpė ir pats A. Didžbalis, kuris buvo puikiai nusiteikęs, nors jam akivaizdžiai stigo miego, nes į Vilniaus oro uostą parskrido tik naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

„Šis bronzos medalis yra neeilinis įvykis man, treneriui, kineziterapeutui ir, manau, visai Lietuvai. Šis medalis įrodo, kad visi sunkūs darbai anksčiau ar vėliau atsiperka. Esu labai dėkingas ir visiems savo gerbėjams, kurių palaikymą jaučiau. Jūs dirbote kartu su manimi“, – į publiką kreipėsi A. Didžbalis.

Jo treneris B. Vyšniauskas nedaugžodžiavo. „Dabar – bronzos medalis, o kitose vasaros olimpinėse žaidynėse sieksime dar geresnių rezultatų“, – pažadėjo geriausias Lietuvoje sunkiosios atletikos treneris.

Aurimas kone neteko žado, kai R. Vyšniauskas pristatė sportininkui parengtą staigmeną. Į sutiktuves pasveikinti olimpiečio atvyko šiais metais „Eurovizijos“dainų konkurse Lietuvos garbę gynęs Donatas Montvydas. Šis atlikėjas A. Didžbaliui labai patinka. „Mes tave mylime, nes tu mums suteikei daug džiaugsmo“, – į A. Didžbalį kreipėsi D. Montvydas.

Dainininkas atliko savo eurovizinę dainą, per kurią A. Didžbalis net pradėjo šokti.

R. Vyšniausko paklaustas, ar patiko staigmena, sunkiaatletis neslėpė: „Labai. Žemai lenkiuosi“.

Olimpinį prizininką taip pat sveikino ir Klaipėdos valdžios atstovai, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, kuris yra buvęs Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentu. „Aurimai, linkiu nesustoti, nes dar reikia užlipti dviem laipteliais aukščiau, kad krūtinę puoštų aukso medalis. O kai baigsi sportininko karjerą, visada esi laukiamas uoste, nes tokie stiprūs vyrai, kurie gali daug pakelti, pakrauti, mums labai reikalingi“, – juokavo A. Vaitkus.

A. Didžbalį sveikino ir „Atlanto“ futbolo komandos vienas trenerių Rimantas Žvingilas. Jis sunkiaatlečiui įteikę specialiai pagamintus vardinius „Atlanto“ marškinėlius ir pranešė, jog A. Didžbalis tapo futbolo klubo garbės nariu.

Savo dainomis A. Didžbalį, jo komandą, gerbėjus sveikino Stepas Januška, Rima ir grupės „Man-go“, Violeta ir Vilius Tarasovai. Visi jie atliko Klaipėdos himnu tapusią dainą „Aš mažas“. „Nors išties šie vyrai yra labai dideli“, – replikavo S. Januška.

Gerbėjai plūdo sveikinti A. Didžbalį, dovanojo jam gėlių, spaudė ranką čiupinėjo bronzos medalį. Atsidėkodamas sportininkas visiems susirinkusiems pakartojo tai, kas privertė aiktelėti daugybę žmonių, stebėjusių sunkiosios atletikos kovas Rio de Žaneire ar prie televizoriaus ekranų. A. Didžbalis vėl pademonstravo savo olimpinį salto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)