Šie irkluotojai Rio de Žaneire turėjo startuoti atskirose valtyse: M. Griškonis rengėsi lenktyniauti vienviete, S. Ritteris – dviviete su Rolandu Maščinsku. Tačiau pastarojo trauma sumaišė visas kortas ir M. Griškonis tapo S. Ritterio porininku.

„Kai man buvo pasiūlyta sėsti į porinę dvivietę, ilgai nedvejojau. Nebuvo laiko. Kad dabar ją irkluoju su Sauliumi Ritteriu, buvo mūsų visų bendras sprendimas. Jam aš neprieštaravau“, – sako Mindaugas Griškonis.

– Ar nenusiminei, kad viskas taip staiga įvyko, likus vos mėnesiui iki olimpiados?

– Toks likimas. Sunku ką nors sakyti ir prognozuoti, kažko tikėtis ar nesitikėti. Tikrai nesu nusiminęs, viskas gerai. Tik irkluodamas vienvietę galėjau kiek tiksliau pasakyti, kokie mano tikslai ir prognozuoti, kokią vietą užimsiu.

Dabar reikės prisiderinti prie Sauliaus, nežinau mūsų porinės dvivietės varžovų. Juos visus pažįstu, bet su jais viename vandens takelyje nesu rungtyniavęs. Nežinau, ko tikėtis iš varžovų, o tuo pačiu ir iš mūsų pačių, nes esame palyginti jauna ir nepatyrusi komanda.

Kaip irkluotojai, su Sauliumi Lietuvoje esame labiausiai patyrę, bet kaip komanda – ne. Viliuosi, kad ta mūsų sukaupta patirtis olimpiadoje nenuvils.

Treniruojamės dukart per dieną – rytais ir vakarais. Neturime poilsio nei šeštadieniais, nei sekmadieniais.

Su Sauliumi porinę dvivietę esame irklavę ir anksčiau, joje nesame naujokai. Rinktinės konsultantas italas Giovanni Postiglione visus ketverius metus kasmet po vieną-du kartus specialiai leisdavo irkluoti porinę dvivietę. Jis visą laiką sakydavo, kad, jeigu kam nors kažkas atsitiks, bet kada galėsime sulipdyti naują įgulą. Prieš ketverius jo pasakyti žodžiai buvo pranašiški.

– Ar tau porinę dvivietę patinka irkluoti?

– Dviese linksmiau, tačiau vienvietė – mano jaunystės valtis. Saulius yra labai geras ir prityręs yrininkas. Žino, ką reikia daryti, jį iš nugaros stengsiuosi palaikyti.

– Ar nepritrūksite varžybų, kadangi šiemet su Sauliumi porinės dvivietės niekur neirklavote?

– Vos ne kiekvieną dieną Trakuose rengiame varžybas, turime stiprius partnerius – vyrų porinę keturvietę ir moterų porinę dvivietę, kurios irgi dalyvaus olimpinėse žaidynėse.

Varžomės pagal atsilikimą, žiūrime rezultatus, juo analizuojame ir taisome klaidas. Kiekvieną dieną adrenalino gauname pakankamai daug. Treniruojamės ne atskirai pasislėpę, o visi kartu ir „spaudžiame“ vienas kitą.