Jis tapo pagrindiniu Lietuvos rinktinės pergalės po pratęsimo 87:83 prieš Ispaniją kalviu. Panašu, kad sudėtinga sezono pradžia Kauno „Žalgiryje“ M. Kalniečiui liko praeityje.

Įžaidėjo demonstruojamas krepšinis paliko įspūdį ir vyriausiajam treneriui Jonui Kazlauskui, kuris pažymėjo, kad būtent M. Kalniečio tritaškiai pirmame kėlinyje padėjo komandai nusikratyti pirminio jaudulio.

Pats gynėjas spaudos konferencijoje sakė, kad įmetus pirmąjį tritaškį, atsirado pasitikėjimas savimi. Tiesa, gynėjas pabrėžė, kad reikėtų mokėti ir kitokiais būdais nusikratyti jaudulio.

„Smagu atsisveikinti su pergalė, smagu, kad nesulūžome. Iš kitos pusės, nėra ko labai džiaugtis, nes ispanai nebuvo visos sudėties ir jų pavara nebuvo pati aukščiausia. Aišku, tai jų reikalas, mes džiaugiamės, kad laimėjome“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Paklaustas, kokią reikšmę komandai turi faktas, kad J. Kazlauskas paskelbė galutinį dvyliktuką, M. Kalnietis pajuokavo, kad asmeniškai dėl to vietos komandoje nesijaudino.

„Aš spaudimo nejaučiau, reikėtų tų pačių žaidėjų klausti. Jie konkuruoja tarpusavyje, pateks – nepateks, jiems spaudimas yra. Dabar, kai viskas aišku, nebus tos nežinomybės komandoje ir galima bus normaliai ruoštis“, – tikino M. Kalnietis.

Mindaugas Kuzminskas pripažino, kad pirmą kartą pasirengimo etape žaidžiant su rimtu varžovu kai kurie žaidėjai perdegė.

„Visų pirma manau, kad išlydėtuvės pavyko gražios, nėra nei ko džiaugtis, nei dėl ko per daug liūdėti. Ispanai saugojo save, tai natūralu. Džiugu, kad laimėjome. Neramina tik klaidų skaičius, žaidžiant su tokia komanda. Rimtose rungtynėse už 18 prarastų kamuolių varžovai mus gali skaudžiau nubausti“, – sakė M. Kuzminskas.

Rungtynes starto penkete pradėjęs puolėjas per 17 minučių į Ispanijos rinktinės krepšį įmetė 7 taškus.

„Pirmos rimtos rungtynės, kai kurie žaidėjai, tarp jų ir aš, perdegėme kažkiek, bet tikimės, kad kreivė eis aukštyn“, – optimizmo neprarado M. Kuzminskas.

Standartinėmis frazėmis rungtynes apibūdino dvigubą dublį (16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių) per rungtynes atlikęs Jonas Valančiūnas.

„Rungtynės buvo sunkesnės nei prieš tai buvusios. Varžovas stiprus, reikėjo pasitempti“, – trumpai apie rungtynes pasisakė J. Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)