Su kolega kalbėjosi keliolika minučių

Pirmadienio popietę už kelių šimtų kilometrų nuo Hjustono esančiame San Antonijuje sutriuškinusi Didžiosios Britanijos atstovus 87:51, Rusijos komanda iš karto sėdo į autobusą ir vakare jau kūrėsi „DoubleTree by Hilton“ viešbutyje, kuriame gyvena ir Lietuvos krepšininkai.

Viešbučio vestibiulyje žurnalistų užkalbintas įprastai itin komunikabilus D. Blattas šįkart nebuvo nusiteikęs ilgai bendrauti, todėl apsidžiaugė pamatęs iš koridoriaus išeinantį Lietuvos rinktinės strategą K. Kemzūrą.

„Mane užsipuolė lietuvių žurnalistai“, – buvusiam bendražygiui šūktelėjo D. Blattas.

„Tuojau tave išlaisvinsiu“, – juokdamasis atsišaukė K. Kemzūra ir nusivedė kolegą į valgomąjį, kur treneriai keliolika minučių kalbėjosi vienu du.

Save artimais draugais vadinantys D. Blattas ir K. Kemzūra praeityje kartu dirbo Sankt Peterburgo „Spartak“ ir Trevizo „Benetton“ klubuose, kur lietuvis buvo specialisto iš JAV asistentas. Treneriai su Rusijos ekipa laimėjo FIBA Europos taurę, o Trevizo klubą atvedė į Italijos čempionato viršūnę.

Pergalė prieš lietuvius – neprivaloma

Prieš netikėtą pokalbio atomazgą D. Blattas Lietuvos žiniasklaidai papasakojo apie viena olimpinės atrankos turnyro favoričių laikomos Rusijos komandos sportinę formą bei trečiadienį laukiančią kontrolinę dvikovą su Lietuvos rinktine.

„Su britais žaidėme gerai, atrodėme stiprūs fiziškai. Žinoma, nereikia pamiršti, kad varžovams trūko svarbiausių krepšininkų, bet mačas mums vis tiek buvo naudingas. Iš esmės man patiko tai, kaip žaidėme, kaip judėjome po aikštę.

Ar mače su lietuviais stengsimės žaisti ties savo galimybių riba? Nežinau, ar šiuo metu tai įmanoma, nes treniruočių kol kas turėjome palyginti nedaug. Klausimas, ar maksimumą pasieksime ir po savaitės, kai prasidės olimpinis atrankos turnyras. Žinoma, norėčiau, kad bent priartėtume prie jo“, – dėstė D. Blattas.

Tuo tarpu akistatos su K. Kemzūros komanda, kuri rusams bus priešpaskutinė pasiruošimo cikle, treneris nesureikšmino.

„Vaikinai, jūs per daug dėmesio skiriate draugiškoms rungtynėms. Man visiškai nerūpi, koks bus rezultatas, nes svarbiausia – galimybė ruoštis oficialioms varžyboms, taip pat ir susipažinti su potencialiais oponentais“, – pabrėžė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)