„Reagavau nelabai kaip, – prisipažino Jonas Kazlauskas, kuris Kazanės „Uniks“ legionierių paliko rinktinės atsargoje. – Aš turiu rutiną: paprastą dieną per pietus negaliu užmigti, o rungtynių dieną padedu galvą ir kokią valandą visiškai atsijungiu. Tai padėjau galvą ir Milaknis skambina – mane taip išžadino, kad visa rutina pasikeitė.“

61-erių specialistas A. Milaknį, kaip ir Vaidą Kariniauską norėjo vežtis į turnyrus Ispanijoje, Argentinoje ir Brazilijoje, kad atsitikus nelaimei, „atsarginiai“ kandidatai galėtų užimti susižeidusių žaidėjų vietą. Vis tik 2015 metų Europos vicečempionas nusprendė turisto rolės neužimti ir savo likimą išsprendė pats.

„Mes kelis kartus su juo kalbėjomės, kad jis nebus turistas, bet tai jo apsisprendimas, o motyvo nežinau“, – pečiais trūkčiojo nacionalinės komandos vairininkas.

Dar griežčiau A. Milaknio pasirinkimą komentavo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, nevyniojęs žodžių į vatą.

„Tai pats blogiausias sprendimas jo gyvenime. O dėl ko – negaliu pasakyti. Jis taip nusprendė, o mes einame toliau – traukinys nestovi“, – žurnalistams savo nuomonę išsakė Lietuvos krepšinio legenda.

Europos čempionus ispanus po pratęsimo 87:83 nugalėję ir 6 pergales iš tiek pat galimų iškovoję lietuviai jau antradienio popietę sės į lėktuvą ir skris į Malagą, kur sužais atsakomąjį mačą prieš Ispanijos komandą, o vėliau savo pasirengimo ciklą pratęs Pietų Amerikoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (791)