„Žalgiris“ su kanadiečiu sudarė vienerių metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams. Teisės į šį krepšininką priklauso Jutos „Jazz“ klubui. NBA komanda šių metų naujokų biržoje kanadietį pasirinko 42-uoju šaukimu.

„Žalgirio“ organizacijoje pergalės yra svarbi dalis, todėl noriu prisiimti šią atsakomybę: stengsimės žengti kuo toliau Eurolygoje ir ,žinoma, Lietuvoje“, – vos išlipęs iš lėktuvo apie naują komandą ir tikslus su ja pasakojo žaidėjas.

O. Hanlanas pasižymi staigumu, geru žaidimu „2 prieš du“ ir buvo vienas rezultatyviausių NCAA krepšininkų. Praėjusį sezoną O. Hanlanas rungtyniavo NCAA, Bostono koledže. Stipriausioje NCAA konferencijoje gynėjas per 38 minutes vidutiniškai rinkdavo po 19,5 taško (51,3 % dvit., 35,3 % trit.), atkovodavo po 4,2 kamuolio ir atlikdavo po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

2013-aisiais O. Hanlanas pasiekė savo rezultatyvumo rekordą – į Džordžijos technologijų instituto komandos krepšį NCAA įmetė 41 tašką. Beje, du kartus su Luisvilio komanda jis buvo atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus – daugiausiai karjeroje.

Nors prieš pašaukiant į NBA, O. Hanlanas NCAA žaidė tik trejus metus, tačiau spėjo patekti į Bostono koledžo geriausiųjų metraščius. Tarp antramečių jis buvo trečiasis, pasiekęs 1000 taškų ribą, o pagal pataikytus tritaškius (176) jis yra devintas tarp visų laikų Bostono koledžo žaidėjų.

„Koledže mane žinojo kaip agresyvų žaidėją tiek puolime, tiek gynyboje. Mėgstu žaisti su kamuoliu, stoti prie baudų metimų linijos ir atlikti perdavimus laisviems komandos draugams“, – savo žaidimo privalumus dėstė krepšininkas.

Šią vasarą O. Hanlanas taip pat bandė praverti ir nacionalinės komandos duris. Vis tik krepšininkui pritrūko vieno žingsnio – jis tapo paskutiniuoju, kurio atsisakė rinktinės treneris.

Kanados ekipa, kurioje rungtyniauja net devyni NBA žaidėjai, šiuo metu FIBA Amerikos čempionate kovoja dėl medalių ir kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Tiesioginiai atiteks finalininkams, o 3-5 vietas užėmusios ekipos grumsis papildomuose atrankos turnyruose.

„Taip, šiek tiek tikrai nusivyliau. Bet norint žaisti už nacionalinę komandą – kiekvieną vasarą turi treniruotis su ja. O kai aš žaidžiau koledže, buvau mažai įsitraukęs į visą procesą. Bet tikiuosi, kad kitą vasarą pavyks praverti rinktinės duris“, – apie ateitį pozityviai kalbėjo LKL čempionų naujokas.

– Kokio sezono tikitės „Žalgirio“ komandoje?, – paklausėme O. Hanlano.

„Žalgiris“ ir pernai turėjo puikų sezoną, todėl norėtųsi tuos pasiekimus pagerinti – Eurolygoje reikia žengti kuo įmanoma toliau.

– Ką žinote apie Lietuvos čempionų komandą?

– Tai gera komanda su fantastiškais sirgaliais. Prisimenu, kai prieš kelerius metus su nacionaline jaunimo rinktine žaidžiau prieš Lietuvą – tai buvo vienintelė ekipa, turėjusi tiek daug dėl krepšinio pamišusių sirgalių. Noriu tai patirti savo kailiu.

– Kokie Jūsų tikslai?

– Mano tikslai – labiau komandiniai. „Žalgirio“ organizacijoje pergalės yra svarbi dalis, todėl noriu prisiimti šią atsakomybę: stengsimės žengti kuo toliau Eurolygoje ir ,žinoma, Lietuvoje.

– Tikriausiai pagrindinis tikslas – patekti į NBA?

– Žinoma, tai viena iš mano svajonių, bet dabar esu čia. Turiu puikią galimybę tobulėti, o kaip bus ateityje – pamatysime.

– Kuri pozicija Jums asmeniškai yra parankesnė: įžaidėjo ar atakuojančio gynėjo?

– Daug kas priklauso nuo to, kokie bus trenerio reikalavimai. Koledže aš žaidžiau tiek pirmu, tiek antru numeriu, todėl jau įpratau įpratau žaisti abejose pozicijoje.

– Ar jau žinote savo vaidmenį komandoje?

– Kol kas dar ne. Komandoje yra daug gerų žaidėjų, veteranų, todėl stengsiuosi iš jų daug mokytis ir prisitaikyti prie jų žaidimo.

– Ar buvo sunku priimti sprendimą persikelti į „Žalgirį“?

– Esu įpratęs su nacionaline komanda žaisti, todėl teko keliauti po Europą. „Žalgiris“ – man geriausias pasirinkimas, todėl tikiuosi čia itin patobulėti.

– Šią vasarą NBA naujokų biržoje jus pašaukė Jutos „Jazz“. Žaidėte ir vasaros lygoje. Kokie įspūdžiai?

– Buvo gera patirtis. Žaidžiau prieš daug savo draugų iš koledžo. Taip pat teko kelias savaites rungtyniauti ir su Brocku Motumu (kitas „Žalgirio“ naujokas – DELFI) – jis puikus žaidėjas. Laukiu galimybės ir vėl su juo kartu žaisti.

– Ką galite papasakoti apie savo žaidimą? Kokie Jūsų privalumai?

– Koledže mane žinojo kaip agresyvų žaidėją tiek puolime, tiek gynyboje. Mėgstu žaisti su kamuoliu, stoti prie baudų metimų linijos ir atlikti perdavimus laisviems komandos draugams.

– Nepatekote į Kanados rinktinės dvyliktuką. Ar labai nusivylėte?

– Taip, šiek tiek tikrai nusivyliau. Bet norint žaisti už nacionalinę komandą – kiekvieną vasarą turi treniruotis su ja. O kai aš žaidžiau koledže, buvau mažai įsitraukęs į visą procesą. Bet tikiuosi, kad kitą vasarą pavyks praverti rinktinės duris.

– Ar Kanada yra pajėgi patekti į olimpines žaidynes?

– Manau, kad taip. Pastaruosius kelerius metus prie komandos vis prisijungia pajėgūs žaidėjai. Profesionalumo lygis mūsų šalyje tikrai didėja.

– Steve'as Nashas yra Kanados nacionalinės komandos vadybininkas. Ar turėjote progų su juo pabendrauti? Galbūt gavote kokių nors patarimų?

– Dvi savaites jis buvo kartu su mumis treniruotėse. Dirbau kartu su juo ir individualiai. Puiku turėti jį šalia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)