„Manau, kad žalgiriečiai bus pakankamai motyvuoti šį kartą sužaisti gerai visas 40 minučių. Ne 36-ias ar 32-i, o visas 40“, – analitinėje Žalgirio TV laidoje sakė Dainius Šalenga.

„Gal „Žalgiriui“ dar trūksta susižaidimo?“, – svarstė buvęs „Žalgirio“ puolėjas. – Juk sudėtis kiekvienais metais keičiasi. Jei ši komanda kartu pažaistų du-tris sezonus, tos pergalės ateitų. Manau, kad tie jauni žmonės, kurie iš NKL atėjo tiesiai į Eurolygą, po dvejų-trejų metų bus vieni lyderių“.

D. Šalenga, kaip ir Darjušas Lavrinovičius, šią savaitę vėl grįžo į Kauną, nes Kijevo „Budyvelnik“ komanda dėl neramumų Ukrainoje čia žaidė Europos taurės ketvirtfinalio namų rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu. Ir laimėjo 82:79.

„Dirbu, todėl ir sukūdęs. Būtų keista, jei būčiau sustorėjęs. Tada reikėtų pagalvoti, ar gerai dirbu“, – progos papokštauti Žalgirio TV eteryje nepraleido vieną geriausių sezonų per karjerą žaidžiantis D. Lavrinovičius.

Šią savaitę į Kauną sugrįš ir daugiau buvusių žalgiriečių. Su „Lokomotiv-Kuban“ komanda čia atvyks geriausias 2013 metų Lietuvos krepšininkas Mantas Kalnietis, fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas bei direktorius Ginas Rutkauskas. Krasnodaro ekipoje žaidžia ir Simas Jasaitis.

„Be abejo, Lietuvos krepšininkus gerai pažįstame. Gerai žinome jų stipriąsias ir silpnąsias puses. Kažko daugiau analizuoti, kalbant apie lietuvius, ir nereikia“, – Žalgirio TV laidoje atviravo Evaldas Beržininkaitis.

„Gal Simo taškų vidurkis ir nėra labai didelis (6,0), tačiau jis sugeba pataikyti tada, kada reikia. TOP-16 etape jo geriausios rungtynės buvo būtent prieš „Žalgirį“. Tuo tarpu Mantas „Lokomotiv-Kuban“ komandoje daro viską. Ne tik renka taškus (9,9) ir dalina rezultatyvius perdavimus (5,0), pagal šį rodiklį užimdamas trečią vietą visoje Eurolygoje, bet yra ir emocinis lyderis“, – tęsė „Žalgirio“ treneris-skautas.

Mūšis dėl antros pergalės F grupėje Kauno „Žalgirio“ arenoje vyks ketvirtadienį nuo 19.45 val.